StoryEditorOCM
DubrovnikIz tvrtke Renesansa ruskog magnata Mikhaila Šelkova poručuju:

‘Nismo pod sankcijama! Obnova Hotela Zagreb, Ville Aurora i ljetovališta na otoku Jakljanu realizirat će se prema planu‘

Piše Silvia Rudinović
3. ožujka 2022. - 13:36

Iz tvrtke Renesansa, u vlasništvu ruskog poduzetnika Mikhaila Šelkova, odgovorili su na upit o sudbini investicija ovog društva na dubrovačkom području. Kao što smo jučer pisali (tekst možete pročitati OVDJE), od 2010. godine Renesansa je vlasnik Hotela Zagreb u Lapadu, u njihovom su vlasništvu nekretnine na Mljetu i u Konavlima, zakupci su vile Aurora u Trstenom, a s Ministarstvom državne imovine u rujnu 2019. godine su potpisali ugovor o 30-godišnjem zakupu odmarališta na Jakljanu.

image
Hotel Zagreb u Dubrovniku, u vlasništvu ruskog poduzetnika Mikhaila Šelkova
Božo Radić/cropix

Hotel Zagreb je u pandemiji zatvoren i čeka obnovu, a Šelkovljeva tvrtka u Hrvatskoj još 2020. godine je najavila realizaciju velikih investicijskih planova na otočiću Jakljanu i vrlo atraktivnoj lokaciji kod Arboretuma u Trstenom, vili Aurora za koju je svojedobno zanimanje pokazao i glumac John Malkovich.

Šelkov je većinski vlasnik tvrtke VSMPO-Avisma, vodećeg svjetskog proizvođača titana za zrakoplovnu industriju. Svjetski mediji koji prate listu blokiranih ruskih oligarha i njihovih kompanija propituju hoće li se na njoj naći Šelkovljevo ime s obzirom da VSMPO-Avisma proizvodi oko trećinu svih potreba titana u zrakoplovima Boeinga, više od polovice potreba Airbusa i veliki su izvoznici u SAD i EU. Shelkov zasad nije na popisu blokiranih, a investicije, tvrde iz uprave njegove tvrtke registrirane u Hrvatskoj, nisu upitne.

image
Doroteja Ivanjko, direktorica Renesanse
Dubrovacki Vjesnik

- Tvrtka nije pod nedavno uvedenim sankcijama. Hotel Zagreb, kao i obnova Ville Aurora i nekadašnjeg ljetovališta na Jakljanu u Dubrovniku realizirat će se prema planu – kratko je za Dubrovački vjesnik izjavila Doroteja Ivanjko, direktorica Renesanse.

21. travanj 2024 23:05