StoryEditorOCM
DubrovnikMALIŠANI DJEČJEG VRTIĆA GRUŽ NA IZLETU PANORAMSKIM CABRIOBUSOM

NIJE BILA UZBUNA Vatrogasci mališane pozdravili sirenama i rotirkama

21. listopada 2019. - 15:46
Mališani dječjeg vrtića Gruž povog su vikenda imali nastavu u prirodi. Točnije, u pratnji roditelja su sudjelovali u izletu okolicom Dubrovnika i samim gradom. Vožnja se odvijala maršutom Robna kuća Srđ- Most dr Franja Tuđmana- Nuncijata- vidikovac na magistrali- Župa dubrovačka- Ilijina glavica- vatrogasci- park Luja Šoletića.

Većina djece i roditelja bili su na katu autobusa i tako imali još bolju mogućnost razgledavanja okolice našeg grada. Širom otvorenih očiju i glasnim uzdasima prstima su pokazivali na Elafite i Lokrum, gradske zidine i postaju Javne vatrogasne postrojbe iznad Grada. A upravo tu, na raskrižju kod Vatrogasaca dočekalo ih je najveće iznenađenje koje je pobudilo uzbuđenje i oduševljenje zahvaljujući kojima čće ovaj lijepi izlet pamtiti cijeli život.

Naime, otac jednog od mališana je vatrogasac, a kad je ispričao kolegama kako je dijete na izletu, oni su spontano prihvatili ideju da mališane, tijekom poluminutnog prolaska pored vatrogasne postaje, pozdrave na svoj, originalni način.

Rečeno- učinjeno: kada je cabrio- bus namjerno usporenom brzinom prolazio pored postaje, kratkim signalima sirena te upaljenim rotirkama protupožarbnih vozila, ali i klicanjem te mahanjem rukama, vatrogasci su pozdravili najmlađe sugrađane koji su kao "po zapovijedi" svi k'o jedan prešli na desjnu stranu autobusa, onu koja je prema vatrogascima. Mahali su im te iskrenim dječjim smijehom zahvalili za događaj kojeg su im priredili.

Valja reći da su brojni sugrađani i turisti "na prvu" bili zatečeni sirenama i rotirkama, ali su brzo shvatili o čemu je riječ tesu i mnogi od njih spontano zapljeskali djeci i vatrogascima koji su još jednom, i u situaciji kada nisu na intervenciji, pokazali istinitost izreke "Vatrogasci su naš ponos".   

Inače, vožnja cabrio- busom za mališane je bila besplatna, a tete iz vrtića na tako lijepoj gesti posebno zahvaljuju vlasniku cabrio busa Peru Matani te njegovom zaposleniku Ivanu Šaroliću koji im je u svakom trenutku bio pri ruci.

Naravno, kakav bi to izlet bio ako nema fotografiraja. Zahvaljujemo roditeljima na ustupljenim fotografijama s ovog izleta.
         
24. travanj 2024 18:13