StoryEditorOCM
DubrovnikPOMOĆNICI U NASTAVI |

NEPOSREDNA POTPORA Zaposleno 38 pomoćnika u nastavi za rad s učenicima s teškoćama u razvoju

Piše dv
15. rujna 2020. - 11:10
Osnovne škole Grada Dubrovnika, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, u ovoj školskoj godini zaposlile su ukupno 38 pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Svi prijavljeni učenici, njih 43, svoj prvi školski dan proveli su u klupama sa svojim asistentima. Program se provodi u sedam škola: OŠ Ivana Gundulića, OŠ Lapad, OŠ Montovjerna, OŠ Marin Držić, OŠ Mokošica i OŠ Marina Getaldića i OŠ Antuna Masle.
 
Angažman asistenata dio je četverogodišnjeg projekta „Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Dubrovnika – faza III“ prijavljenom na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti i obrazovanja RH ‘Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama’. Sveukupna vrijednost projekta koji traje do 31. srpnja 2021. godine iznosi 7.067.080,80 kuna, dok je bespovratni iznos sredstava 5.653.664,64 kuna, odnosno 80 posto ukupnog iznosa.

Zahvaljujući ovom projektu osigurana je podrška svim učenicima s teškoćama koji su predali zahtjev za pomoćnika u nastavi, čime se i u novoj školskoj godini osigurava nadstandard u programu asistenata u nastavi te u potpunosti ispunjava potreba za ovom vrstom podrške učenicima dubrovačkih osnovnih škola.
 
Program pomoćnika u nastavi već se godinama uspješno provodi u svih šest dubrovačkih osnovnih škola, a od ove godine i u sedmoj, novoj OŠ Montovjerna. Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA-e sudjeluje u prijavi projekta i pripremi natječajne dokumentacije. Osnovna zadaća pomoćnika u nastavi je pružanje neposredne podrške učenicima s teškoćama u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, pomoć u učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti i pomoć u obavljanju školskih aktivnosti i zadataka.
 
Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Dubrovnika.
 
25. travanj 2024 06:04