StoryEditorOCM
DubrovnikSAGA O PARKINGU ISPRED BOLNICE

Natječaj je poništen, iz Parking Tima kažu da sudski spor još traje; parking ispred bolnice zasad je besplatan

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
25. travnja 2023. - 20:06

Opća bolnica Dubrovnik je, nakon raskida ugovora s Parking timom iz Rijeke koja je bila donedavni zakupac, poništila natječaj o davanju zakupa parkirališta u svom vlasništvu koji je bio raspisan 2. ožujka.

U zakup se daje plato površine 2.731,49 metara četvornih koji osigurava 190 mjesta za djelatnike ustanove. Obveza je zakupitelja osigurati upravljanje, održavanje, naplatu i nadzor parkiranja, a ograđivanje rampama nije uključeno.

Zakup se dogovara na rok od pet godina po početnoj cijeni od mjesečno 3.200 tisuća eura +PDV. Natječaj predviđa da se korisnicima prvih 20 minuta parkinga omogući besplatno, dok se sljedeća tri sata ne smiju naplatiti više od 1 eura.

Ispred zgrade Opće bolnice parking zasad ostaje besplatan za sve kategorije korisnika.

Kontaktirali smo ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik dr. Marija Bekića s pitanjem kad će i hoće li raspisati novi natječaj za davanje u zakup svog parkirališta. Dr. Bekić nam je samo potvrdio da je natječaj poništen, bez daljnjih komentara.

Pitali smo i Parking Tim iz Rijeke što misle o novom natječaju, znaju li razloge poništenja, jesu li se natjecali i traje li još sudski postupak u vezi ovog slučaja. Evo što su nam odgovorili:

- Nisu nam poznati razlozi. S obzirom da smo u sudskom sporu, nismo se javili na natječaj jer prema prijašnjem Ugovoru imamo pravo na sklapanje novog Ugovora bez natječaja - odgovorili su iz Parking Tima.

20. travanj 2024 12:56