StoryEditorOCM
DubrovnikJOŠ JEDAN VELIKI GUBITAK

Napustio nas je gospar Davor Gjivoje, ‘otac‘ modernog dubrovačkog turizma i jedan od utemeljitelja Atlasa

Piše dv
17. siječnja 2022. - 10:14

Naš sugrađanin, priznati turistički stručnjak i ugledni predstavnik iseljeničke zajednice u SAD-u Davor Gjivoje preminuo je u 82. godini nakon kratke i teške bolesti. Jedan od veterana dubrovačkog turizma i Atlasa, međunarodno priznati stručnjak za turistički menadžment i vlasnik počasnog doktorata Libertas International Universityja karijeru je okrunio i magisterijem na Harvard Business School.

U Atlasu je Gjivoje počeo raditi 1962. godine, a 2008. godine dobio je nagradu za životno djelo za značajan doprinos u razvoju turističkog gospodarstva i promociji Dubrovnika u svijetu.

Od male agencije s dvije poslovnice i 39 zaposlenih u osam godina Atlas je pod vodstvom gospara Davora prerastao u vodeću turističku agenciju tadašnje Jugoslavije sa sjedištem u Dubrovniku.  Kad bi iz Amerike došao doma, obožavao je odmarati u svojoj dubrovačkoj kući na Konalu.

Gjivoje je uvijek govorio da je Atlas njegov najdraži uspjeh i najbolnija točka. Počeo je tamo raditi s 24. godine, nakon magisterija, a na nagovor oca, uglednog dubrovačkog profesora. Uskoro je postao komercijalni, a potom i izvršni direktor. U 8 godina od dvije poslovnice i 39 zaposlenih,  2 autobusa i jednog broda, Atlas je postao najjača agencija u bivšoj državi s više od tisuću zaposlenih, sa stotinom autobusa, 45 ureda u zemlji i filijalama u New Yorku, Londonu i Njemačkoj.

Obitelji Gjivoje redakcija Dubrovačkog vjesnika izražava iskrenu sućut.

23. travanj 2024 08:23