StoryEditorOCM
DubrovnikTužna vijest

Napustio nas je Đorđe Begu, veliki Linđovac: ‘Adio dundo Đoko i još jednom hvala na svemu što ste napravili za Linđo i hrvatski folklor‘

Piše dv
26. veljače 2023. - 17:30

Preminuo je dugogodišnji lijeričar Folklornog ansambla Linđo Đorđe Begu. Na facebook stranici FA Linđo od njega se opraštaju linđovci:

- Tužnog srca javljamo da nas je napustio naš dragi Đorđe Begu. Dundo Đoko je najprije kao plesač bio član prve amaterske folklorne sekcije koja je prerasla u Folklorni ansambl Linđo, da bi kasnije kao glazbenik postao zaposlenik, a potom i voditelj orkestra našeg ansambla. Čitav svoj radni vijek proveo je u Linđu, a na svečanoj akademiji povodom proslave 50. obljetnice od osnutka Linđa Đorđe Begu je primio zlatni prsten s ugraviranom lijericom u znak zahvalnosti za sve što je učinio za Linđa. Ostat će upamćen kao vrstan glazbenik na više glazbala, a ponajprije ćemo ga pamtiti po njegovom specifičnom načinu sviranja lijerice, glazbalu koje je obilježilo njegov život - opraštaju se od gospara Begua članovi Folklornog ansambla Linđo.

Na facebook stranici FA Linđo navodi se i sljedeće:

- Linđo i danas u svom repertoaru ima više djela koje je dundo Đoko obradio za koreografije i potrebe ansambla. Kada su ga jednom prigodom pitali je li Linđo njegov život odgovorio je: „Nije! Tu sam proveo više od pedeset godina. Linđo je više od života!“ Adio Vam dundo Đoko i još jednom hvala na svemu što ste napravili za Linđo i hrvatski folklor. 

19. travanj 2024 03:51