StoryEditorOCM
DubrovnikSTRAH OD KORONAVIRUSA

NAKON SINOĆNJIH VIJESTI Dubrovčani se pomamili za maskama, nažalost u ljekarnama ih (po)nestalo

Piše kf
24. veljače 2020. - 14:22
Strah od koronavirusa nije mimoišao ni Hrvatsku. Osobito nakon pojave virusa u susjedstvu. Naime, u Italiji broj zaraženih je u porastu, više od 200, a pet osoba je u toj zemlji preminulo od koronavirusa.

- Poslije jučerašnjih vijesti, svaki drugi sugrađanin koji je danas ušao u ljekarnu tražio je maske, ali više ih nema. Nema ih ni za naručiti – kaže nam djelatnica u ljekarni Čebulc.

Nema ni običnih kirurških maski čija je cijena otprilike kunu po komadu, ali nema ni onih antivirusnih s filterima koje po komadu koštaju 60 kuna. S obzirom da ih je teško uopće i naručiti sve što se naruči i pristigne već je, kažu nam, rezervirano.
- Nestalo je. Nema ni kod dobavljača da ima potrudili bi se i naručili ali jednostavno oni nemaju. Jedno sedam, osam dana je problem u nabavi maski – potvrđuje nam djelatnica u ljekarni 'Kod zvonika'.

Navodno, priča nam sugrađanin koji bezuspješno pokušava naći masku po dubrovačkim ljekarnama, trebale bi u nekim ljekarnama stići antibakterijske maske 90 kuna po komadu te maske za određene otrove po cijeni od 400 kuna.

Do sada je u svijetu potvrđeno gotovo 80.000 slučajeva zaraze od koronavirusa, odnosno Covida-19, a više od 2600 smrtnih slučajeva povezano je s ovim virusom. Najviše ih je u Kini, potom u Južnoj Koreji i u susjednoj Italiji.
19. travanj 2024 13:48