StoryEditor
DubrovnikDUBROVNIK U POZNO LJETO

NAKON DESET GODINA Švedski zbor Romeo i Julija opet oduševljava u Kneževom dvoru

Piše DV
18. rujna 2019. - 16:43
Švedski zbor Romeo i Julija sinoć je, nakon deset godina pauze, ponovno nastupio u Dubrovniku, u atriju Kneževa dvora. Prikazom Boccacciovog „Dekamerona“ glazbom, koreografijom i glumom, publici su na ekspresivan, razigran i jedinstven način priuštili nezaboravnu večer.

Radnju pet novela „Dekamerona“, grupu muškaraca i žena u kugom zaraženoj Firenci koji pričom, pjevanjem i plesom pokušavaju zaboraviti na bolest i žele da im vrijeme brže proleti, pratila je glazba Orazija Vecchie, Orlanda di Lassa i Rossina Mantovana.

Oduševljena publika dugotrajnim je pljeskom pozdravila zbor koji je izveo nekoliko glazbenih dodataka, a za sve one koji su propustili sinoćnji koncert i htjeli bi poslušati ovaj renomirani zbor, diljem svijeta poznat po talentiranim glumcima, glazbenicima i plesačima koji izvodeći glazbu renesanse i ranog baroka stvara koncerte jednako privlačne za gledanje i slušanje, večeras mogu doći na još jedan koncert u atrij Kneževa dvora s početkom u 21 sat, pozivaju iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Večeras Zbor priprema remek djela francuske renesanse i talijanskog i engleskog baroka – Orlanda di Lassa, Clémenta Janequina, Claudija Monteverdija and Henryja Purcella.
loading...

Izdvojeno