StoryEditorOCM
DubrovnikSKINNY DIPPING TREND|

NAJBOLJA NA SVIJETU! Nudistička plaža na Lokrumu na prvom mjestu svjetske top ljestvice

Piše DV/JL
7. listopada 2021. - 14:40

Plaža na otoku Lokrumu zauzela je prvo mjesto na listi na kojoj je popisano stotinu besplatnih nudističkih plaža i kupališta, prenosi Daily Mail.

Plaža na Lokrumu, malenom otoku koji se nalazi u dubrovačkom akvatoriju, proglašena je najboljom nudističkom destinacijom na svijetu.

Na drugome se je mjestu našla popularna gay plaža Spiaggia Della Lecciona sa sjeverozapada Italije, a na trećem plaža Maslin Beach, koja je poznata po svojim stijenama, a smještena je u gradu Adelaideu u južnoj Australiji.

Neki od kriterija po kojima je lista sastavljena su bili kvaliteta plaže, sigurnost, klima te cijena smještaja u blizini.

Plaža na Lokrumu dobila je visoke ocjene zbog ugodne temperature zraka i vode te pristupačne cijene okolnoj smještaja.

Ovu sveobuhvatnu listu sastavio je My Dating Adviser koji otok Lokrum opisuje kao ¨mjesto gdje se može uživati u besprijekorno lijepom ambijentu, čistoj vodi te lokrumskom rezervatu¨.

Naime, Lokrum je 1976. godine zaštićen kao Posebni rezervat šumske vegetacije. Na njemu se mogu, prije svega, pronaći šume česvine i crnog jasena, no na Lokrumu raste čak četristotinjak vrsta biljaka iz raznih dijelova svijeta.

Talijanska plaža, koja se je plasirala na visoko drugo mjesto na listi, jedina je preostala besplatna plaža u Toskani, a od 70-ih je godina prošlog stoljeća poznata kao popularna gay plaža.

Trećeplasirana australska plaža bila je prva australska službena nudistička plaža.

U top 5 nudističkih plaža i kupališta našle su se još dvije europske destinacije: Englisher Garten (Engleski vrt) iz Münchena te plaža s Ilha de Barreta (otok Barreta) iz Fara u Portugalu.

24. travanj 2024 05:38