StoryEditorOCM
DubrovnikREAKCIJA IZ BISKUPIJE

NAJAVIO TUŽBU Biskup Mate Uzinić zgrožen golotinjom u dubrovačkim crkvama

Piše DV
7. ožujka 2018. - 09:10

"Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati. 

Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!“ - objavio je biskup dubrovački Mate Uzinić na svom Facebook profilu reakciju nakon objavljenih fotografija snimanja gole žene u dubrovačkim sakralnim objektima.

Podsjetimo, prije nekoliko dana njemačka ekipa i dubrovački fotograf Stijepo Brbora surađivao je s njemačkom tv ekipom Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin na snimanju studentskog dokumentarnog filma The Color Nude o kojoj je pisao Dubrovački vjesnik, i u kojem su kao scenografiju odabrali dubrovačke crkve, ali i brojne lokacije na otvorenome, poput dubrovačkih zidina. Model je bila glumica Vesna Knežević, a odmah po objavi društvene mreže počele su 'gorjeti' od komentara.

20. travanj 2024 07:31