StoryEditorOCM
DubrovnikAutobusna stajališta

Nadstrešnica ispod Borića baš je eko friendly: Na krovu se nakupilo sve što ne bi trebalo, vegetacija buja...

Piše dv
15. veljače 2023. - 12:55

Snimke mobitelom koje nam je poslao sugrađanin ukazuju kako se o autobusnim stajalištima javnog gradskog prijevoznika Libertas ne skrbi na najbolji način. Potvrda tomu su fotografije snimljene na autobusnom stajalištu Borići, kod raskrižja Sinjske i Ulice Andrije Hebranga.

image

Stalna vlaga iz nakupljenogh lišća šteti nastrešnici

čitatelj/

Valja priznati kako se ta nadstrešnica autobusnog stajališta nalazi na slikovitoj lokaciji: ispod borova koji su izrasli uz rub ulice ili u parku ispod tog stajališta. A krasi je i bujna krovna vegetacija. Raste iz nje korov i buseni trave, skupljaju se borove iglice i lišće okolnih stabala pa Dubrovčanin poziva nadležne da ‘krovište‘ očiste od divljeg bilja ali i nagomilanog humusa koji je idealna podloga za maslačke i ostalo samoniklo cvijeće.

Nema sumnje, Skandinavcima bi se svidjela ova ozelenjena nadstrešnica u stilu "povratka prirodi", ali ostaje činjenica kako stalna vlaga utječe na stvaranje ruzine na metalnom dijelu nadstrešnice i time je dugoročno oštećuje.

U konačnici, nemar će platiti građani iz  prireza, a taj novac se uvijek može uštedjeti i bolje utrošiti u npr. gradnju novih dječjih igrališta, negoduje pošiljatelj fotografija.

image

Stalna vlaga iz nakupljenogh lišća šteti nastrešnici

čitatelj/

No, da ne ostane sve na kritikama, gradskoj upravi upisujemo plus jer su se potrudili sa zaštitnih tabli pleksiglasa učinkovito uklonili grafite i "crtarije" samozvanih "umjetnika". Uz samo malo truda, valjda će tako komunalci učiniti i s ostacima lišća.

image

Stalna vlaga iz nakupljenogh lišća šteti nastrešnici

čitatelj/
25. travanj 2024 07:44