StoryEditorOCM
DubrovnikDER KROATIEN KRIMI

Na ljetnikovac Pucić na Pilama postavljene zastave i znak policije. Ne brinite, ne seli se policija, snima se njemačka krimi serija iz serijala ‘Zločini na Jadranu‘

Piše dv
22. ožujka 2022. - 08:37

Pažnju na društvenim mrežama privuklo je postavljanje znaka "Policija" i dviju zastava na ljetnikovac Pucić na Pilama. Mnogi su se zapitali ulazi li policija u nove prostore, a iz PU dubrovačko - neretvanske su nam odgovorili kako ne sele u novu zgradu.

Prema informacijama kojima raspolažemo, natpis i zastave su postavljene za potrebe snimanja filma odnosno filmskog serijala naziva 'Hrvatski krimi' i emitira se na njemačkom javnom servisu ARD, a radnja se, očigledno, odvija u Hrvatskoj. Snimanje ovog filmskog serijala započelo je još 2016. godine, uglavnom je orijentirana na Split, gdje će se snimanje i nastaviti nakon Dubrovnika. U Gradu će se snimati od sutra, 23. ožujka do 30. ožujka, nakon snimanje seli u Split gdje će se snimati  do 25. svibnja. Serija se već snimala i 2018. godine, a među hrvatskim zvijezdama našao se i glumac Goran Navojec.

'Split homicide' službeni je naziv dijela filmskog serijala, kod nas su još zabilježeni i kao 'Zločini na Jadranu', a glavni lik je, bar 2018., bila glumica Neda Rahmanian, šarmantna i samouvjerena inspektorica Branke Marić, najbolja detektivka odjela za ubojstva splitske policije, apsolutno predana svojemu poslu, a ujedno i strastvena navijačice Hajduka.

18. travanj 2024 02:31