StoryEditorOCM
DubrovnikJP ČISTOĆA

Mokošica dobila reciklažno dvorište

30. prosinca 2016. - 10:53

Na ulazu u Novu Mokošicu otvoreno je reciklažno dvorište, a otvorenju su nazočili gradonačelnik Andro Vlahušić i direktorica Čistoće Nataša Gabričević sa suradnicima. Otvorenjem tog dvorišta JP Čistoća je u skladu sa ciljevima EU uspješno realizirala još jedan projekt tzv. kružnog gospodarenja otpadom.
Tom je prigodom naglašeno kako će upravo otvoreno reciklažno dvorište sigurno promijeniti sliku najvećeg gradskog naselja jer će Mokošanima sada biti dostupnije odlaganje vrijednih reciklabilnih sirovina te bi slike invazije glomaznog otpada po pojedinim odlagalištima pa i divljim širom tog naselja trebale postati prošlost.
Iz JP Čistoća naglašavaju činjenicu da je od otvorenja reciklažnog dvorišta pod Dubom do danas odloženo čak 125 tona različitog otpada iz kućanstava koje bi, inače, bez odvajanja završilo na Grabovici. Od toga su više od 18 tona predali stanovnici Mokošice, što, kako naglašavajuj, govori koliko značajnu ulogu reciklažna dvorišta imaju u ukupnom sustavu održivog gospodarenja otpadom. Stoga iz Čistoće pozivaju Mokošane da putem besplatnog telefona 0800 606 707 predlože radno vrijeme reciklažnog dvorišta a sve u cilju što veće dostupnosti većini stanovnika tog gradskog naselja.

17. travanj 2024 15:36