StoryEditorOCM
DubrovnikREAGIRANJE

Mokošani ogorčeni: Zar netko misli da bi građani Mokošice imali bilo što protiv naplate parkinga, ali parkinga jednostavno nema i građani se snalaze kako znaju!

Piše dv
3. studenog 2021. - 09:51

Nakon objavljenog teksta u Dubrovačkom vjesniku pod naslovom 'Njima naplaćuju kazne, ali se u drugim dijelovima grada za iste prekršaje ne ispisuju!', reagirali su stanovnici ulice Bartola Kašića iz Mokošice:

- Najprije drago nam je da je vaš članak na problematici parkiranja u Mokošici izazvao brojne komentare, što na društvenim mrežama što usmenim putem.

Dakle, najprije odgovor na neke od komentara:

- nije problem blizine parkiranja nego bilo kakvog parkiranja

- trenutno nedostatak velikog broja parkirnih mjesta u ulici B. Kašića ili bilo kojoj ulici u Mokošici pa i u Gradu

- naplata parkinga u Mokošici (60 kuna mjesečno).

Zar netko misli da bi građani Mokošice imali bilo što protiv naplate parkinga, ali parkinga jednostavno nema i građani se snalaze kako znaju pa ostavljaju vozila i na ulici tako da se omogući kakav takav prolaz za vozila u pokretu.

Bilo tko može komentirati dnevne ili bilo koje događaje, i to je njegovo pravo, međutim, mislimo da za komentar morate barem donekle biti upoznati s problematikom i onda komentirati istu. I onda se vratimo na početak i utvrdimo da u Mokošici NEMA PARKINGA! Ako netko misli da ovo sve nije istina neka navrati do nas u večernjim satima pa se uvjeri je li ovo istina ili ne.

Naplata da - ne bježimo od toga, ali izgradite nam parking.

Idejno rješenje parkinga je izrađeno, kažu u Gradu, a mi jako dobro znamo da idejno rješenje i gotov projekt nisu isto pa se pitamo, a isto pitanje upućujemo i Gradu:

Kada će početi izgradnja parkinga i koliko će ista trajati?

Molimo konkretan odgovor bez političkih izmotavanja jer nas takvi odgovori i dovode u ovakve situacije (ako nema novaca ili je nešto drugo u pitanju, recite istinu).

Nadalje, pitanje za policiju: Naplaćuje li se kazna za isti prekršaj u svim djelovima grada ili selektivno samo u Mokošici? Molimo konkretan odgovor DA ili NE i molimo dokaz o istome, mislimo da imamo pravo na to jer bi to trebali biti javno dostupni podatci.

Iz izjave koju ste zaprimili iz policije ispada da naplaćuju 'samo onima koji smetaju', što ne odgovara istini jer njihovi djelatnici prođu kroz ovaj dio ulice i slikaju sve po redu.

U vašem članku također se navelo da je prilikom požara oko škole vatrogasno vozilo ostalo na početku ulice. Vrlo lako moguće da se trenutak prije netko zaustavio i 'na brzinu' skočio do Pema ili ambulante što se, istina, vrlo često događa, ali je ovo tema kulture vozača.

Jer kako objasniti da svako jutro najveći kamion od Čistoće prođe tom trasom i nitko mu ne smeta, doduše, da budemo iskreni, usko je, ali prođe. Mali problem nastaje kad se taj isti kamion mora vratiti pa mora voziti unatrag.

E sad nas to dovodi do drugog problema, a to je izlaz ulice na magistralu kojega Grad godinama obećava, a njega nema pa nema. I onda ujutro roditelji dovode djecu u školu autima, jedni bi došli, a drugi bi pošli i onda se dogodi zastoj, krkljanac jer bi svi to odradili u kratkom roku, ali ne ide.

Pa se to ponovi i popodne kad roditelji dolaze po djecu u školu ili u vrtić.

Dakle, nije problem samo parkiranih vozila nego je to malo kompleksniji slučaj pa bismo molili ravnateljicu škole koja, usput budi rečeno, ne živi u Mokošici da ne iznosi neistinite podatke.

U ovoj ulici postoji nogostup s obje strane i ne vidimo razlog zašto bi ova ulica bila opasnija za djecu nego bilo koja ulica u gradu, samo djecu treba naučiti da je ulica za vozila, a nogostupi za pješake.

I ako netko misli da smo mi ovdje protiv nekoga ili nečega onda griješi, samo tražimo rješenje, a ovo sada to nije.

I na kraju pozivamo sve odgovorne (policija, Gradski kotar i Grad) da pokušaju zajedno s građanima (organizirati javnu tribinu) iznaći rješenje jer trenutno stanje je neodrživo i nije nikome u interesu pa ni policiji. Ako se ovo stanje produži, najavljujemo da bi se mogao dogoditi prosvjed u ulici, napisali su u reagiranju stanovnici ulice Bartola Kašića.

25. travanj 2024 15:30