StoryEditorOCM
Dubrovnikproblemi s parkingom

Mještanima Zlatnog potoka već godinama netko buši gume i oštećuje automobile, predsjednik tamošnjeg kotara Srđan Obad upozorava: ‘Samo se slažu razlozi zašto nam trebaju nadzorne kamere‘

Piše Gabrijela Bijelić
25. travnja 2022. - 11:45
Predsjednik GK Ploče iza Grada Srđan Obad poziva nadležne da im osiguraju video nadzor jer stradavaju vozilaCropix/ Društvene Mreže

- Više i ne znam koliko smo puta tražili nadzorne kamere. Samo se slažu razlozi zašto bi nam ih trebali postaviti. One bi riješile ne samo slučajeve probušenih guma i grebanja auta , nego i stalno gasiranje automobila i zalijetanje motora u svako doba dana i noći – komentirao je predsjednik Gradskog kotara Ploče iza Grada Srđan Obad najnoviji slučaj bušenja guma o kojem ga je obavijestio sumještanin, vlasnik oštećenog vozila.

Prema Obadovim saznanjima, događaj je prijavljen policiji, a on najavljuje kako će se po Zlatnom potoku raspitati je li tko vidio eventualnog počinitelja. I na tom se neće stati:

- Dio od ulaza u Zlatni potok prema hotelu Belvedere, gdje se auti parkiraju s desne strane na trotoar svakako treba staviti pod video nadzor, pogotovo sad kad počinje turistička sezona i dolazi više stranaca – dodao je Obad koji je u ime Gradskog kotara tražio i postavljanje ležećih policajaca usporivača brzine, no prijedlog je još na čekanju:

- Evo, građani su nedavno isposlovali postavljanje sigurnosnih kamera u parku kod pošte Lapad, valjda će i nama uspjeti nakon četiri godine čekanja – zaključio je.

Ovo inače nije prvi slučaj da iz Zlatnog potoka dolaze vijesti o problemima s parkingom i 'divljim parkiranjem' u ulici Frana Supila, od Zlatnog potoka prema hotelu Belvedere. Iako na Viktoriji postoji znak s upozorenjem da je parking namijenjen samo tamošnjim stanarima, lani su im parking mjesta zauzimali autobuseri, rent-a-car, građevinari i kamperi, uz taksiste koji povremeno parkiraju na kraju ulice.

Iz Zlatnog potoka tad je gradskoj upravi odaslan apel da omoguće pješacima siguran prolaz, a vozačima osiguraju mjesta za parkirati automobile. O svemu su u više navrata obavijestili i gradsko Redarstvo.

U rujnu prošle godine u naselju se dogodio i vandalizam. Nepoznata osoba ili više njih izgrebala je sedam automobila stranih državljana, vozila zadarskih i zagrebačkih registracijskih tablica te jedno rent-a-car vozilo dubrovačkih registarskih oznaka.

Dva mjeseca prije toga, u srpnju 2021., Grad Dubrovnik predstavio je projekt Garaža u Zlatnom potoku, kojim namjerava riješiti dugogodišnji problem prometa u mirovanju ovog naselja. Najavljeno je kako će se po principu javno-privatnog partnerstva garaža biti na zemljištu na mjestu današnjeg igrališta, a predstavljeno je i idejno rješenje s igralištem na krovu garaže.

Govorilo se i o planiranom povezivanju ceste s Ulicom Druge Dalmatinske brigade radi lakše komunikacije unutar samog naselja.

16. travanj 2024 18:08