StoryEditorOCM
DubrovnikBRZOJAV SUĆUTI

Ministrica Nina Obuljen Koržinek povodom smrti Antuna Masle: ‘Otišao je zaštitni znak ratnog reporterstva‘

Piše PSD.
7. kolovoza 2022. - 19:02

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je u nedjelju izraze sućuti obitelji i prijateljima u povodu smrti Antuna Masle te istaknula kako je njegovim odlaskom hrvatski medijski prostor izgubio zaštitni znak ratnog reporterstva.

Antuna Masle bio je jedan od najboljih hrvatskih reportera, doajen hrvatskog istraživačkog novinarstva, urednik Dubrovačkog vjesnika i dugogodišnji suradnik i urednik mnogih nacionalnih tiskanih i elektroničkih medija.

"Profesionalnim i kreativnim pristupom svakoj temi, od unutarnjih do vanjskopolitičkih, analiza i komentara, od gotovo detektivski istraženih afera do najuzbudljivijih ratnih reportaža, Antun Masle svojim je tekstovima privlačio široke krugove čitatelja i ostavio dubok trag na nacionalnoj medijskoj sceni.

Njegovim odlaskom hrvatski medijski prostor izgubio je ne samo zaštitni znak ratnog reporterstva, nego i profesionalca čije je rad utjecao na mnoge mlađe kolege, kojima će, kao i svima koji su ga poznavali u sjećanju ostati kao iznimno drag i dobar čovjek", napisala je ministrica Obuljen Koržinek u brzojavu sućuti kojeg je uputila u ime Ministarstva kulture i medija i svoje osobno ime.

Podsjetila je i da je Antun Masle u svojoj bogatoj novinarskoj karijeri prošao uredništva od dubrovačkog Lausa, Dubrovačkog vjesnika, preko Slobodne Dalmacije do Arene, Globusa, Jutarnjeg lista, Glorije, Nove TV, da bi se Dubrovačkom vjesniku vratio i bio njegovim urednikom posljednjih šest godina.

Od samih početaka svojega novinarskog rada, na medijskoj sceni se nametnuo svojim visoko profesionalnim pristupom poslu, pokrivajući razna područja od politike do sporta.

U antologiji hrvatskog novinarstva Antun Masle ostat će zapamćen kao jedan od najboljih i najhrabrijih ratnih reportera koji je tijekom Domovinskoga rata izvještavao s ratišta u Hrvatskoj, iz Bosne i Hercegovine, ali i iz najvećih svjetskih ratnih središta od Čečenije, preko Palestine, Iraka, do Afganistana donoseći informacije intervjuirajući glavne protagoniste sukoba, nerijetko riskirajući svoj život.

20. travanj 2024 03:11