StoryEditorOCM
DubrovnikDO IDUĆE NEDJELJE |

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA U LAZARETIMA Dubrovnik za digitalne nomade

Piše dv
17. listopada 2020. - 09:19
Međunarodna konferencija 'Dubrovnik za digitalne nomade' održava se u Lazaretima do 25. listopada. Na prigodnom otvorenju međunarodne konferencije u sklopu Europskog tjedan freelancera, poželjevši dobrodošlicu digitalnim nomadima, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić naglasila je kako Dubrovnik promišlja svoju budućnost te za primjer navela kako se grad protekle tri godine bori s masovnim turizmom nastojeći izmijeniti taj trend ka održivom turizmu zbog kvalitete života sugrađana ali i samih turista. Također, naglasila je kako će Dubrovnik biti 'digital nomad friendly city'.

Zadovoljstvo što je upravo Dubrovnik prvi u Hrvatskoj organizirao ovakvu konferenciju iskazala je direktorica Turističke zajednice Dubrovnik Ana Hrnić te naglasila kako se na ovaj način u svijet šalje slika o Dubrovniku i Hrvatskoj kao mjestu savršenom za dulji boravak.

image
CROPIX


Na otvorenju je govorio i poduzetnik Jan de Jong, Nizozemac koji se prije 14 godina preselio u Hrvatsku, koji je na LinkedInu promovirao našu zemlju otvorenu za digitalne nomade. Njegova ideja u kratkom vremenu je skupila preko 1,2 milijuna pregleda. Zagovornik je i nomadske vize koja bi omogućila dulji boravak takvim posjetiteljima. Hrvatska će tako biti druga europska zemlja, nakon Estonije, koja će omogućiti vizu za digitalne nomade.

- Organizirali smo i Digital nomad association kojem je cilj pružiti sve nužne i bitne informacije onima koji se odluče doći ovdje – kazao je Jan de Jong. Međunarodna konferencija završava iduću nedjelju.
24. travanj 2024 12:53