StoryEditorOCM
DubrovnikUSPRKOS NEIZVJESNOSTI

Mediteranski sajam doveo je najbolje proizvođače iz svih krajeva Hrvatske

Piše DV
29. ožujka 2022. - 13:19
Ovogodišnji Mediteranski sajam otvorila je ministrica Marija Vučković (desno je osnivač i voditelj sajma Vedran Kraljević)Mediteranski Sajam

Ovogodišnji Mediteranski sajam, koji se održao od 23. do 27. ožujka u Rixos Premium Hotelu u Dubrovniku, prilagodio se novonastaloj situaciji i usprkos kontinuiranoj neizvjesnosti izazvanoj koronavirusom, u Dubrovnik doveo najbolje proizvođače iz svih krajeva Hrvatske. Kroz godine djelovanja, sajam se profilirao kao jedna od značajnijih priredbi u Republici Hrvatskoj na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i zelenog poduzetništva, stoji u njihovom priopćenju.

Ceremoniji otvaranja sajma uz brojne sudionike prisustvovala je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ujedno izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, koja je naglasila kako nam sajmovi poput mediteranskog uvelike pomažu u provođenju naših politika jer promiču zdrave i ekološke proizvode. Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović je preko svog izaslanika, člana upravnog odbora Željka Bjeliša dodijelio priznanje osnivaču i voditelju mediteranskog sajma Vedranu Kraljeviću. Sajmu su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i županijske skupštine Dubrovačko-neretvanskog Žaklina Marević, predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Kraljević je uručio priznanje 20. Mediteranskog sajma, 'Eko oko', varaždinskom županu Anđelku Stričaku, a drugo 'Eko oko' pripalo je predsjedniku Hrvatske poljoprivredne komore Mladenu Jakopoviću koje je umjesto njega preuzeo Željko Bjeliš.

Jubilarni 20. Mediteranski sajam bio je prepun zanimljivih dagađaja i radionica, a svakako treba istaknuti Gastro show s četvoricom popularnih kuhara. Tomislav Špiček, Veljko Barbijeri, domaćin; glavni kuhar Ozgur Donertas te Gianfranco Crepaldi, gastro majstor iz Italije prezentirali su mediteransku kuhinju, uz zakusku i druženje sa svim posjetiteljima sajma. Voditelj sajma Vedran Kraljević istaknuo je značaj ovog sajma:

- Sajmovi su nastali na pragu naše civilizacije. Pokrenuli smo ovaj sajam kad smo uvidjeli da bi ta civilizacija mogla 'nestati', zato 'čeprkamo' po savjesti ljudi, svih odgovornih, svakog pojedinca, te se moramo oduprijeti ovim nasrtajima na prirodu; priroda i kugla zemljska je naša platforma izvornog života i ona mora ostati čista i neokaljana - istaknuo je, te zaključio da je svojom ponudom i interesom posjetitelja, mediteranski sajam potvrdio je svoj neupitni položaj u kalendaru sajmova i događanja u Hrvatskoj.

18. travanj 2024 10:17