StoryEditorOCM
DubrovnikZBOG DUGA DJEČJEM VRTIĆU|

MATO FRANKOVIĆ PORUČIO ANDRU VLAHUŠIĆU: Ti si jedan najobičniji jadnik koji u politici koristiš djecu!

Piše Kristina Filičić
12. svibnja 2021. - 14:25
Izbori 2021
Zbog objava na društvenim mrežama o isključenja djeteta iz vrtića zbog neplaćenog računa dubrovački gradonačelnik Mato Franković sazvao je konferenciju za novinareBožo Radić/cropix

- Ovo je političko dno dna Andro Vlahušiću. Ti si jedan najobičniji jadnik koji se ne zna boriti u političkom ringu nego koristiš djecu, obitelj za političku borbu. Rekli bi stari ljudi tugo i nevoljo - kazao je Mato Franković na izvanrednoj presici na kojoj je govorio o 'korištenju malodobne djece u predizborne svrhe'. Kako je kazao Franković, danas je facebook gorio zbog 'jednog bešćutnog, kako su ga brojni nazivali, Mata Frankovića koji je ispisao dijete iz vrtića' te pojasnio o čemu se zapravo radi jer 'kao gradonačelnik je dužan osvrnuti se na stvari koje su nedopustive u  javnom i političkom životu ne samo Grada Dubrovnika nego i RH'.  Spomenuo je i kako je jutros kandidat HNS-a Miho Obradović na svom fb profilu napisao 'na prvoj sjednici GV-a tražit ću da ravnateljica Dječjih vrtića podnese ostavku ako uopće do tada ostane na dužnosti' i onda je krenula silna reakcija javnosti. Franković kaže kako je ostao osupnut nakon što ga je Boja Milan Mustać izvijestila što se točno dogodilo.

- Govorit ću o imenima i prezimenima jer se radi o političkim akterima. Gospođa Ljerka Tikvica koja je u redovnoj proceduri vrtića bila obaviještena kako ima dug prema vrtićima i kako isti dug treba podmiriti na uobičajenoj špranci na kojoj stoji 'ukoliko ne podmirite svoj dug doći će do ispisivanja djeteta iz vrtića' nije se ni jednom javila Dječjim vrtićima Dubrovnik kao svi ostali roditelji koji se jave pa se dogovore o načinu plaćanja. Ona se nije javljala. Međutim, 12. travnja Ljerka Tikvica piše: 'obzirom na vašu obavijest o ispisu mog sina radi nepodmirenog dugovanja ovim putem vas molim potvrdu ispisa s datumom koji ste naveli u opomeni'. Njen sin nije bio ispisan već ona traži potvrdu ispisa s datumom kako je navedeno u opomeni. Dječji vrtići na njen zahtjev 16. travnja dostavljaju navedenu ispisnicu. To ne bi bilo čudno kada ista ta gospođa Ljerka Tikvica ne bi bila kandidat na listi HNS-a na 14. mjestu - kazao je Franković  pa vidno uzrujan dodao:

- Politička podmetanja smo doživjeli ali tolika želja i očaj za vlasti, neprezanje ni od čega pa ni umetanje djece u predizborne aktivnosti to nisam mogao očekivati od Andra Vlahušića i njegove ekipe.

Dodao je i kako je u posljednjih godinu dana imao česte interakcije s ravnateljicom vrtića Bojom Milan Mustać obzirom da su ga roditelji znali putem e-maila kontaktirati i reći kako se nalaze u teškoj financijskoj situaciji i kako nisu u mogućnosti plaćati vrtić. 

- Tada sam ravnateljici više puta istaknuo i putem maila kako ni jedno dijete ne smije biti ispisano iz vrtića bez obzira na dug koji roditelj ima prema vrtiću jer su nam djeca iznimno važna - kazao je Franković.

20. travanj 2024 09:52