StoryEditorOCM
DubrovnikPoruka s društvenih mreža

Mato Franković oštro odgovorio kritičarima: Srebro se nikad ne prodaje! Ježa će gutati tko u Luku, TUP i UTD Ragusu dirne se!

Piše DV
12. lipnja 2022. - 19:00

Dubrovački gradonačelnik Mato Frankovićna svom je Facebook profilu oštro komentirao kupnju dionica Luke Dubrovnik i aktualne polemike oko odlazaka stranačkih kolega s dužnosti u nekim gradskim tvrtkama:

- Nakon izmišljotina kako Blaž Pezo napušta Sanitat jer se, kako su navodili, ne slaže s rekonstrukcijom place, a istina je bila kako je Blaž morao napustiti Sanitat zbog izmjena zakona kojim su ravnatelji postali dužnosnici (ne)spojivost dužnosti, ponavlja se identična zlonamjerna konstrukcija oko Marija Bekića. Sad je već punih mjesec dana poznato kako Mario Bekić ne može obnašati dužnost predsjednika Nadzornog odbora Luke Dubrovnik zbog (ne)spojivost dužnosti. Naime, prije mjesec dana sazvana je Skupština te su podaci o izmjenama javno objavljeni i dostupni svima. Danas je, onako baš prigodno, dan prije Skupštine objavljeno kako Mario Bekić napušta dužnost te se spominju policijske istrage i slično, čak se iznose neke informacije o "navodnim" ispitivanjima.

image

Pogon TUP-a

Lažne konstrukcije ljudi koji su brže bolje pohitali izmisliti neku aferu jer afera nema, pa kada nema onda, ajmo je izmisliti.

Jer nekima je bilo palo na pamet Luku dokapitalizirati, Luku preuzeti za svoju korist, a Gradu ostaviti mrvice - ja im to nisam dopustio! Zato im danas smetam jer me kupiti ne mogu, ušutkati ne mogu, ja na tvrtku od strateškog interesa za Grada ne dam.

image

Luka Dubrovnik

Bozo Radic/Cropix

- Jednako kao što ne dam ni na TUP, ni na UTD jer, podsjetit ću, većinsko vlasništvo nad tim tvrtkama steklo se upravo u mom mandatu. Srebro se nikad ne prodaje, ono se sebično skuplja kako bi ga predali generacijama koje dolaze. I zato - Ježa će gutati tko u Luku dirne, tko u TUP dirne, tko u UTD Ragusu dirne se!", poručio je Franković u objavio koju je naslovnio 'Nikad laž neće postati istina', navodi gradonačelnik Franković.

19. travanj 2024 20:16