StoryEditor
DubrovnikPU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Martinje: Pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača

Piše DV
11. studenog 2016. - 12:51

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ koji se tradicionalno slavi 11. studenog, policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske će tijekom ovog vikenda, odnosno od 11. do 14. studenog pojačano nadzirati odvijanje cestovnog prometa s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Postupanje policije posebno će se usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, ali i na ostale prometne prekršaje kao što su nepropisna brzina, upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, nepropisno pretjecanje i sl. Ovakve i slične preventivno-represivne aktivnosti policijski službenici nastaviti će i tijekom narednog perioda.

Ističemo da se u prvih deset mjeseci ove godine, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodilo 99 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 21 je teže, a 52 su lakše ozlijeđene.

Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo sve sudionike u prometu, osobito vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti, kažu iz policije.

 

# POLICIJA#MARTINJE# ALKOHOLIZIRANI
loading...

Izdvojeno

05. srpanj 2020 12:40