StoryEditor
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021. |

MARO KRISTIĆ I TONČI SKVRCE NA KOLOČEPU Izmjene trase budućeg sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda treba napraviti u dogovoru s otočanima

Piše Dv
1. svibnja 2021. - 13:49
Izbori 2021
Tonči Skvrce i Maro KristićScreenshot

Nakon Lopuda i Šipana Most kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Maro Kristić i kandidat za dogradonačelnika Tonči Skvrce posjetili su i Koločep, elafitski otok koji je najbliži Gradu.

- Na ovom otoku vlada puno manji komunalni nered nego na preostala dva elafitski otoka, ali i njegovo stanovnštvo muče brojni problemi, a razlika u komunalnom uređenju između dva Čela je uočljiva. Ne tako davno pisali smo o tome kako vjerojatno ne postoji Kalamotez koji se ne raduje radovima na uređenju rive u Donjem čelu. Kapitalne investicije rijetko dolaze na otoke, a investicija u uređenje rive na otoku koja je u tijeku usporediva je s primjerice izgradnjom novog kolodvora u nekom gradu na kopnu. Jednako tako je i s projektom odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda koji bi se tamo trebao izgraditi i koji je kao i nova riva hvale vrijedna i potrebna investicija. No, to ne znači da netko ima pravo u planiranju takvog zahvata u potpunosti zaobići lokalno stanovništvo i planirati trasu bez da ih se u to uključilo. Takav odnos za posljedicu može imati samo strah, nepovjerenje i bespotrebnu štetu, koja se može izbjeći uz samo malo volje i dijaloga.

Lokalnog stanovništva je ionako malo, a otoke, njihovo bogatstvo i ljepotu treba čuvati pa stoga treba poštivati mišljenje onih koji tamo žive i čuvati njihovu imovinu na jednak način kao što se poštuje stavove i mišljenja i čuva imovina stanovnika onih dijelova Grada koji su napućeniji i gdje je politički interes vladajućih zbog broja glasova veći. Stoga očekujemo od Vodovoda i gradske uprave da ponište već izdanu lokacijsku dozvolu za predmetni zahvat te da sve izmjene trase budućeg sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naprave u dogovoru s otočanima te potom izdaju novu dozvolu. Kako izgleda Koločep kada na njemu nema turista ni gužvi, nešto o potencijalu otoka te kako sada izgleda već opjevani park s vidikovcem u Donjem čelu na čije je uređenje utrošeno više od 120 tisuća kuna novca građana možete pogledati u videu koji smo pripremili za vas, napisali su iz Mosta. 

22. lipanj 2021 00:00