StoryEditorOCM
DubrovnikRADOVI U PORTU |

MARO HAJDARHODŽIĆ NASTAVIO GRADNJU MONTAŽNOG OBJEKTA NA PESKARIJI Zaštitari me ne mogu zaustaviti, imam sve crno na bijelo

Piše dv
15. lipnja 2020. - 16:19
Dubrovački ugostitelj Maro Hajdarhodžić nastavio je danas gradnju montažnog objekta na Peskariji čija je izgradnja u travnju stopirana od strane Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Hajdarhodžiću se, kako kaže, ni nakon mjesec dana nije javio nitko iz Povjerenstva za žalbe pri Ministarstvu kulture kojemu se žalio zbog zaustavljanja investicije.  

- Po ministarstvu ja ne postojim, nisam uključena stranka u ovome, ja koji sam prijavljeni investitor konzervatorima. Kako je prošlo mjesec i pet, šest dana od kad se Dom izgradnja žalila na rješenje o zaustavljanju radova, ja sam nastavio radove. Županijska lučka uprava mi je poslala danas četiri zaštitara da mi zatvore gradilište pa sam zazvao policiju koja je po dokumentima utvrdila da imam sasvim legalno pravo nastaviti gradnju i da zaštitari ne mogu napraviti ništa - prepričava nam Hajdarhodžić današnju 'gužvu' na Pesakriji. Tvrdi kako nastavlja gradnju objekta, a 'birokraciju ne benda'.

- Neka oni testiraju čekanje i strogoću na nekome drugome - poručio je ovaj ugostitelj te nastavio:
- Iskoristili su ovaj projekt za moguću tužbu prema bivšoj ravnateljici Konzervatorskog odjela Žani Baći i arhitektici Jelici Peković. Koriste se ovim projektom kao ping pong lopticom za sve njihove monade.

Radnicima će, kaže, trebati desetak dana za postavljanje konstrukcije i tende kako bi objekt bio izgrađen.

Podsjetimo, u travnju je najavljeno preuređenje objekta na Peskariji izazvalo buru u javnosti. Reagirali su lokalni političari, a župan Nikola Dobroslavić najavio je kako će se prostor na Peskariji definirati arhitektonsko – urbanističkim natječajem. No investitor, Maro Hajdarhodžić poručio je kako ima sve dozvole i suglasnosti za započetu investiciju. Naime, ministarstvo kulture je u prosincu 2019. potvrdilo projekt montažnog objekta na Peskariji.
25. travanj 2024 15:47