StoryEditorOCM
DubrovnikOTKRIVENI POSLOVNI PLANOVI

Luka Dubrovnik u većinskom je vlasništvu Grada, a evo što bi moglo doći u vlasništvo UTD Raguse!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
16. prosinca 2021. - 12:04
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i direktor Luke Dubrovnik Željko Raguž na konferenciji za novinareTonci Plazibat/cropix

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i direktor Luke Dubrovnik Željko Raguž danas su novinarima otkrili poslovne planove za tu tvrtku koja je u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika. Naime, Nadzorni odbor dao je suglasnost tvrtki za stjecanje vlastitih dionica, a kupljene su i dionice Atlantske plovidbe. Novost će olakšati gradnju budućeg terminala, naglasio je Raguž. Dionice će na ovaj način ostati unutar Grada, županije i države. Ovo je velika i važna odluka i za Luku i za Grad Dubrovnik, dodao je.

image
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i direktor Luke Dubrovnik Željko Raguž na konferenciji za novinare
Tonci Plazibat/cropix

Ovo su povijesni dani i povijesne odluke vezane za budućnost i gospodarenje Luke Dubrovnik, istaknuo je gradonačelnik Frannković. Putem društva UTD Ragusa, Grad je stekao 2,75, ukupno 51,32 posto dionica Luke Dubrovnik, pa je Grad većinski vlasnik Luke. To je bitno radi budućnosti Luke jer smo bili svjedoci kako se luka htjela obezvrijediti i njena je budućnost bila upitna, naglasio je Franković. Započeli smo postupak koncesije za izgradnju terminala. Otprije par dana Grad Dubrovnik kroz vlasništvo nad UTD Ragusom postao je vlasnik 51, 32 Luke Dubrovnik. Kupovina UTD Raguse bila je, kako se pokazalo, jako bitna, to je društvo koje je imalo problema ali je danas likvidno, a vrlo vjerojatno o postat će i vlasnikom većinskog paketa TUP-a, otkrio je gradonačelnik Mato Franković. Na konferenciji za novinare bilo je riječi i poslovanju Luke Dubrovnik, posjetu pogona za preradu otpada tvrtke DOK-ING te o odnosima Grada i Društva prijatelja dubrovačke starine te dočeku Nove Godine, adventu na Stradunu i epidemiološkim mjerama. 

16. travanj 2024 12:44