StoryEditorOCM
DubrovnikDubrovčani masovno kupuju nekretnine

Ljeta provode u hladu trebinjskih platana dok u gradu turistima izdaju svoje stanove. Evo koliko je kvadrat u susjedstvu

Piše dv
1. kolovoza 2022. - 10:30

Trebinje sa tridesetak tisuća stanovnika u posljednjih nekoliko godina postao je nekretninski hit regije. Stanove, u sve većem broju novogradnji, kaže za Novosti  trebinjska gradska pročelnica za kulturu Slađana Skočajić, masovno kupuju Sarajlije, Beograđani ali i Dubrovčani.

Skočajić ističe kako se u posljednje dvije godine prodalo je tri tisuće stanova, što, dodaje, nije ni čudno, jer su blizu hrvatsko i crnogorsko primorje te plaže Cavtata, Igala, Herceg Novog...

- Neki dolaze u grad pod Leotarom da pronađu mir u dubokom hladu čuvenih platana daleko od velegradske vreve, dok su drugi napravili dobru kalkulaciju. Tako Dubrovčani masovno kupuju stanove u kojima za sada jeftino provode sezonu, dok svoje kuće izdaju za velike novce. Odrazilo se to i na cijene, pa je stambeni kvadrat u nekim dijelovima grada dostigao fantastičnu cifru od dvije tisuće eura.

image

Tržnica u Trebinju

Tonci Plazibat/Cropix

Dubrovčani dolaze i na zelenu pijacu subotom i nedjeljom, pošto još uvijek imamo autohtone proizvode. Ovdje su sve usluge mnogo jeftinije, od frizera, automehaničara i svih vrsta majstora. Naša uslužna privreda dosta zavisi od Dubrovnika i neosporno je da ekonomija spaja dva grada. Dubrovčani u Trebinju provode ljeto, hrane se prirodno, žive jeftino i za pola sata su - u svom gradu. Kada je kultura u pitanju, najčešće posjećuju koncerte i to besplatno što kod toga nema – kaže Slađana Skokajić za Novosti te poručuju kako je u Trebinju svatko dobrodošao i nitko neće doživjeti neugodnost.

24. travanj 2024 05:07