StoryEditor
DubrovnikSUBOTA, SOLITUDO

Likovna radionica Doma Marina Držića “Držićev imaginarij"

Piše PSD.
11. rujna 2020. - 12:26
Igralište Solitudo Likovna radionica Doma Marina Držića “Držićev imaginarij”-
U sklopu projekta Kultura u điru, pozivamo vas da nam se pridružite na likovnoj radionici Doma Marina Držića "Držićev imaginarij" koja će se održati u parku s dječjim i sportskim igralištem u Solitudu s početkom u 18 sati. Na likovnoj radionici, namijenjenoj svim uzrastima, polaznici će se izražavati likovnom slikarskom tehnikom grataža na papiru.

Tema radionice su lokaliteti Grada na kojima je Držić boravio, kao i imaginarni prostori u koje će ga polaznici smjestiti.

Grataž (franc. grattage) je slikarska tehnika nanošenja pastele u nekoliko slojeva te potom struganja iste. Tehnika se sastoji od nekoliko koraka:

1.Na deblji papir se nanosi sloj pastele (može biti voštana ili uljana, a osim pastela može se koristiti i voštana svijeća), koristimo li više različitih boja nanosimo boju do boje

2. Nakon nanošenja pastela sve se premazuje mješavinom akrilnih boja ili tempera sa tušem

3. Kada se podloga osuši uzimamo drveni štapić ili neki drugi oštri predmet poput npr. plastične vilice, nožića i stružemo motiv sa papira.

Cilj likovne radionice je razvijanje vlastite likovne pismenosti pojedinca, kreativnog pristupa likovnom problemu, te stjecanje temeljnih znanja, sposobnosti i vještina na području slikarstva.
Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.
loading...

Izdvojeno

26. rujan 2020 16:26