StoryEditorOCM
DubrovnikSREDIŠNJA AGENCIJA |

Libertasu odobreno produljene ugovora i novi postupak javne nabave 11 autobusa financiranih EU sredstvima

Piše DV
15. srpnja 2020. - 14:17
Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) odobrila je zahtjev tvrtke Libertas Dubrovnik za produljenjem trajanja provedbe projekta nabavke 11 novih autobusa za gradski prijevoz, što uključuje i pokretanje novog postupka javne nabave, a nakon što je spriječen pokušaj poljske tvrtke Solaris Bus&Coach da Libertasu isporuči autobuse koji nisu bili u skladu s ugovorenim propozicijama.


Nakon detaljne analize upućenog zahtjeva SAFU je donio odluku o produljenju provedbe projekta za 14 mjeseci, odnosno do 30. rujna 2021. godine te će se nastavno na navedenu odluku potpisati Dodatak ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava.

Podsjetimo, gradska tvrtka Libertas Dubrovnik putem bankovne garancije naplatila je bankovna jamstva od tvrtke Solaris Bus&Coach u iznosu od 1,7 milijuna kuna, a zbog neispunjenja ugovornih obveza u postupku isporuke novih autobusa za javni gradski prijevoz financiranih sredstvima EU fondova. Tim činom Libertas je zaštićen od financijske štete koja bi nastala da su autobusi preuzeti, a koja se kretala do čak 4,5 milijuna kuna.
24. travanj 2024 17:42