StoryEditorOCM
DubrovnikRAZVOJNI PROJEKTI GRADA

Libertas vratio reducirane linije, Zatonu veći dječji vrtić, Trstenom javna rasvjeta...

Piše Grad Dubrovnik
16. kolovoza 2019. - 14:09
STIŽE NOVA GRUPA

Pokrenuta javna nabava za proširenje dječjeg vrtića Zaton

Grad Dubrovnik pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti s ciljem sklapanja ugovora za izvođenje radova na proširenju Dječjeg vrtića Zaton. U dječjem vrtiću u Zatonu Malom trenutno su smještene dvije odgojno obrazovne skupine – jedna vrtićka i jedna jaslička skupina.

Adaptacijom dijela prizemlja postojećeg objekta, a prema projektu koji je izradila je tvrtka Crta d.o.o. za arhitektonske i inženjerske djelatnosti, formira se prostor za još jednu odgojno obrazovnu skupinu s pripadajućim sanitarijama te se uređuje prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja.

Zahvaljujući ovoj investiciji, broj djece u odgojnim skupinama uskladit će se s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe. Novi je to korak prema strateškom cilju ove gradske uprave - uvesti pedagoški standard u sve vrtiće te postići da za upis polaznika nema čekanja, odnosno stvoriti uvjete da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtićke ili jasličke programe.

Otvaranjem nove „Palčice“ i završetkom radova na novom vrtiću u Mokošici, te uključujući i novu grupu u Zatonu, samo u 2019. godini bit će otvoreno 13 novih vrtićkih grupa

RADI VEĆE SIGURNOSTI

Nove skale od magistrale do Ulice Bartola Kašića

Kod novoizgrađenog autobusnog ugibališta ispod vrtića „Pčelica“ u Novoj Mokošici započeli su radovi na izgradnji skala koje će povezivati Ulicu Bartola Kašića i ulicu Uz magistralu, odnosno bivšu županijsku cestu Sustjepan-Lozica. Izgradnjom skala osigurat će se kvalitetnija i sigurnija pješačka komunikacija svim stanovnicima prema Osnovnoj školi Mokošica, a posebice učenicima koji u školu putuju autobusom, kao i građanima nastanjenim ispod magistrale tj. na predjelu Rijeke dubrovačke.

MANJI TROŠKOVI

Provedena rekonstrukcija javne rasvjete Trstenog

U okviru aktivnosti defiliranih godišnjim planom održavanja sustava javne rasvjete putem nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika provedena je rekonstrukcija dijela javne rasvjete naselja Trsteno. Uz standardnu primjenu mjera energetske učinkovitosti i smanjenja svjetlosnog onečišćenja izvršena je izmjena tehnološki zastarjelih i dotrajalih svjetiljkiu naselju, a ukupna vrijednost investicije iznosila je 27.000,00 kuna bez PDV-a.

JAVNI PRIJEVOZ

Libertas vratio reducirane linije

Sukladno ranijim najavama, a nakon što su u Libertas stigli vozači zagrebačkog ZET-a, njih dvanaest, dubrovački prijevoznik uspio je normalizirati reducirane linije te su novim voznim redom vraćeni polasci subotom, nedjeljom i blagdanima na linijama: 2 Gorica-Pile; 2A Glavica Babinog kuka – Solitudo – Pile; 5 Viktorija – Babin kuk, dok su na liniji 3A Nuncijata – Pile vraćeni ukinuti polasci subotom, a vraćen je i polazak s Pila u 23:40 na liniji 17 Bosanka – Pile.

ZBOG GUŽVE

Predsjednik MSC Cruises ispričao se građanima Dubrovnika

Dopisom upućenim gradonačelniku Matu Frankoviću, predsjednik MSC Cruises, Pierfrancesco Vago uputio je ispriku građanima Dubrovnika neugodnosti koje su nastale u četvrtak, 8. kolovoza zbog ticanja njihovog broda MSC Sinfonie mimo utvrđenog rasporeda, a šti je prvi put nakon dvije godine prouzročilo zastoje u pješakom prometu na Vratima od Pila.

Predsjednik MSC-a navodi da je došlo do propusta u kontrolnim mehanizmima MSC-a te da Sinfonia nije smjela dopustiti iskrcaj do regularnog vremena dolaska čime su prekršena pravila CLIA-e i Grada Dubrovnika. - „Bez odlaganja smo uveli novu razinu kontrole koja će osigurati da svi naši dolasci budu posve usklađeni s dogovorom CLIA-e i Grada Dubrovnika“, zaključuje predsjednik MSC-a uz poruku da je njihova predanost sporazumu s CLIA-om i željama Grada posve čvrsta.
 
19. travanj 2024 15:19