StoryEditorOCM
DubrovnikPRIPREMA GRADILIŠTA|

LAPADSKA OBALA Stiže mehanizacija, prvi zemljani radovi počinju za dva tjedna

Piše DV
8. travnja 2021. - 13:43

"Dana 7.4. izvođač je uveden u posao te mu je time predano gradilište rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale. Istog dana započeto je postavljanje zaštitnih ograda i ostale gradilišne opreme", objasnili su iz Grada Dubrovnika postavljanje ograda od strane Orsana prema Lapadskoj obali, u iščekivanom projektu rekonstrukcije Lapadske obale.

"Prema dinamičkom planu, u narednih petnaest dana predviđena je organizacija gradilišta, mobilizacija opreme i strojeva, a zatim i početak zemljanih radova.

U prostorno-organizacijskom smislu, planira se započeti s izgradnjom obalnog zida prema pravomoćnoj građevinskoj dozvoli za III. i IV. fazu, odnosno sa sjeverozapadne strane Lapadske obale.", navode iz Grada.

Podsjetimo, dubrovački gradonačelnik Mato Franković potpisao je 16. ožujka ugovor s predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora za radove na rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, koje je Grad Dubrovnik osigurao bespovratno kroz europske fondove i nacionalna sredstva.

Projekt je u potpunosti financiran izvanproračunski, europskim i nacionalnim sredstvima.

Riječ je o iznimno zahtjevnom projektu, na kojem će trebati uskladiti suživot stanovnika Lapadske obale i normalno funkcioniranje objekata s radovima izgradnje. Ovim projektom izmijenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne ulice u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija, komunalna infrastruktura, šetnica sa zelenilom i biciklističkom stazom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci.

Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale potpisan je sa zajednicom ponuditelja: TEXO MOLIOR d.o.o. i IMPRESA COSTRUZIONI MENTUCCI ALDO S.R.L. čija je ponuda u iznosu od 40.979.207,69 kn bez PDV-a, odnosno 51.224.009,61 kn s PDV-om, odabrana kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave.

Također, potpisan je ugovor o izvršenju usluge stručnog nadzora pri izvođenju radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale  s izvršiteljem TRAMES d.o.o. čija je ponuda u iznosu od 330.000,00 kn bez PDV-a, odnosno 412.500,00 kn s PDV-om, odabrana kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave.

Rok za izvođenje radova za izvođača je 30 mjeseci od uvođenja u posao, a trajanje nadzora je 32 mjeseca, dok se početak radova očekuje u narednih dva tjedna. 

22. travanj 2024 19:48