StoryEditorOCM
DubrovnikPRIOPĆENJE |

Kristić: ‘Hvalite se dostignućem u svrhu ubiranja jeftinih političkih bodova dok Opća bolnica Dubrovnik grca u problemima‘

Piše DV
13. veljače 2021. - 19:11

Je li kardiološki ultrazvuk za djecu medicinski nadstandard kada je u pitanju pedijatrijska ambulanta u Mokošici? Pitanje je to koje se otvorilo nakon što je gradska uprava objavila vijest kako su uz hvalevrijednu pomoć tvrtke Maestrali kupili ovaj uređaj i smjestili ga u navedenu pedijatrijsku ambulantu, stoji u priopćenju gradskog vijećnika Mara Kristića.

- Kad je u pitanju najnapučenije dubrovačko naselje u kojem nedostaje toliko toga, smatramo kako je nužno da medicinska skrb o najmlađima mora biti na najvećoj mogućoj razini, a moderan kardiološki ultrazvuk za djecu bi u 21. stoljeću trebao biti standardni dio medicinske opreme svake pedijatrijske ambulante, pa tako i one u Mokošici u kojoj živi najveći broj naših najmlađih sugrađana. No, ono što je zaista krajnje licemjerno je hvaliti se ovim dostignućem u svrhu ubiranja jeftinih političkih bodova dok Opća bolnica Dubrovnik grca u problemima, a suvremeni kardiološki ultrazvuk za djecu je samo jedna kap u moru koja joj nedostaje, uz sve ostale probleme s kadrovima i višemilijuskim dugovima koji utječu na standard medicinske usluge.

- I sve to rade oni koji su godinama stvarali percepciju o najbogatijem gradu na svijetu i koji i dalje od toga ne odustaju bez obzira što je svima jasno u kakvim se problemima Grad nalazi. Stoga predlažemo da Zaklada Blaga djela, koja to zasigurno može i koja je i do sada toliko puta pomogla u nabavi medicinske opreme, u suradnji s Gradom žurno realizira kupnju novog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Opće bolnice Dubrovnik. Tim više, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik koji je nadležan za pedijatrijsku ambulantu u Mokošici je ujedno i novi upravitelj Zaklade te je sigurno svjestan značaja ovog uređaja i uvjereni smo da će učiniti sve da i dubrovačka bolnica u najkraćem mogućem roku zamijeni svoj dvadeset godina star uređaj novim poput onoga u Mokošici - stoji u Kristićevom priopćenju. 

04. lipanj 2023 14:57