StoryEditorOCM
DubrovnikKOMENTAR REDATELJA

Krešo Dolenčić dubrovačkim braniteljima i pripadnicima ONB-a: Tko bi vas zaboravio?! Nemam ništa protiv toga da sudjelujete u ceremoniji otvaranja Pelješkog mosta, samo se morate javiti!

Piše B. L.
21. srpnja 2022. - 11:52

Nakon što je dozapovjednik dubrovačkog Odreda naoružanih brodova, doktor znanosti Vladimir Onofri, izrazio svoje negodovanje zbog toga što na svečanosti otvaranja Pelješkog mosta ne sudjeluju dubrovački branitelji, kao ni pripadnici Odreda naoružanih brodova, redatelj otvaranja, Krešimir Dolenčić, prokomentirao je zašto je do toga došlo.

Naime, Onofri predlaže da uz bikere Prve i Četvrte gardijske brigade, motociklima sudjeluju i dubrovački branitelji i da na čelu bikera bude predsjednik Udruge dubrovačkih branitelja pukovnik Marko Mujan.

- Svi branitelji koji su se javili, na motorima otvaraju most. Čim se most pusti u promet oni su prvi koji prelaze, to su članovi braniteljskih postrojbi. Oni su se javili da bi prošli mostom pa smo im rekli da će ga otvoriti, prvo se javila Prva, potom Četvrta brigada, onda su se javili Dubrovčani... Odlučili smo da to bude jedna golema kolona, ima ih sigurno preko 50 za sada i oni će prvi otvoriti most. Sačekat će ih cijeli državni VIP... Nemam veze s pozivnicama za samu priredbu na Komarni, to stvarno ne radim... Ispod mosta će biti barem 200 brodova, bit će utrka lađa u podne..., kaže Dolenčić i na pitanje je li mu se javio tko iz Odreda naoružanih brodova odnosno Udruge dubrovačkih branitelja odgovara kako nije, ali da mogu sudjelovati.

- Tko bi ih zaboravio?! Dapače, nemam ja ništa protiv za bilo što što se može organizirati, samo se moraju javiti, ali ne sad da jedan po jedan zovu, nek' se organiziraju, samo moraju biti na motorima, nek' uzmu zastavu... Nek' naprave popis i pošalju Tamari Pajić iz Hrvatskih cesta, ona ima kontakt s policijom i ona zna gdje će ih parkirati prije jer oni ne mogu tijekom priredbe otvaranja biti blizu mosta jer je njih puno, a tamo će biti puno naroda, ne možete staviti 70 motora da vam sve zakrče! Morat će biti par stotina metara udaljeni, a prije otvaranja ćemo kolonu približiti naprijed, otkriva Dolenčić.

15. travanj 2024 11:54