StoryEditorOCM
DubrovnikRAZGOVOR S POSEBNIM SAVJETNIKOM PREMIJERA ZA STRATEŠKO KOMUNICIRANJE

KREŠIMIR MACAN U gradu je čudna atmosfera, svi bi kao htjeli promjene i razvoj, a kad se nešto pokrene, digne se kuka i motika

Piše Razgovarala: Kristina Filičić
11. veljače 2018. - 13:08

Mjesec dana ste na mjestu posebnog savjetnika premijera za strateško komuniciranje. Što to znači za jednog od poznatijih hrvatskih PR stručnjaka za krizno komuniciranje i strateško komuniciranje u politici?
Veliki izazov prije svega, jer sam sad u poziciji stvarno neke stvari mijenjati nabolje. A to mi je nekako i bila osnovna motivacija za prihvaćanje poziva da se pridružim savjetničkom timu predsjednika vlade. Svi mi često znamo kritizirati i objašnjavati kako bismo nešto učinili, a ustvari svakodnevno imamo priliku to raditi. Promjena kreće isključivo od nas. Naučili smo pitati što nam može dati naša zemlja i administracija, a zaboravljamo da je još davno američki predsjednik Kennedy poručio da se trebamo prvo zapitati što mi sami možemo napraviti za zemlju. Zato smo i dobili Hrvatsku jer su branitelji i brojni drugi 90-tih davali sve od sebe za zemlju bez puno pitanja. Mislim da je sada jedan sličan trenutak, kada se nakon godina krize moramo svi pokrenuti da bi se razvoj nastavio. Druge velika je promjena da sam nakon 20 godina otišao iz svoje agencije Manjgura kako bi se izbjegao bilo kakav potencijalni sukob interesa. Sad se moram priviknuti na posve drugačiji način života i rada, no sve me skupa jako veseli, makar je siječanj zbog tranzicije i selidbe bio prilično naporan.

Cijeli razgovor pročitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika...

16. travanj 2024 20:39