StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA |

Kreće rekonstrukcija Lapadske obale, isplaćene uskrsnice za 1565 umirovljenika, nastavlja se s unapređenjem geoinformacijskog sustava

Piše Grad Dubrovnik
19. ožujka 2021. - 06:24

POTPISAN UGOVOR

Kreću radovi na rekonstrukciji Lapadske obale

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor s predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora za radove na rekonstrukciji i proširenju Lapadske obale. Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, koje je Grad Dubrovnik osigurao bespovratno kroz europske fondove i nacionalna sredstva.

Ovim najvećim infrastrukturnim cestovnim projektom izmjenit će se regulacija prometa iz jednosmjerne u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija, komunalna infrastruktura, šetnica sa zelenilom i biciklističkom stazom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti postojeći dominantni pravci. 'Pametno gospodareći resursima Grada okrenuli smo se europskim fondovima i zahvaljujući tome građani ovog grada izgradnju neće platiti ni jednu kunu', kazao je gradonačelnik Franković.

image
Gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor s predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora za rekonstrukciju i proširenje Lapadske obale
Grad Dubrovnik

Dodao je kako je projekt uređenja Lapadske obale kruna na kraju mandata ove gradske uprave, koja je za gradske projekte osigurala milijardu kuna ugovorenih bespovratnih sredstava. Naime, ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale potpisan je sa zajednicom ponuditelja: TEXO MELIOR d.o.o. i IMPRESA COSTRUZIONI MENTUCCI ALDO S.R.L čija je ponuda odabrana kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave. Izvršenje usluga stručnog nadzora pri izvođenju radova rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale potpisan je sa tvrtkom TRAMES d.o.o.

Gotovo za 30 mjeseci

Rok za izvođenje radova za izvođača je 30 mjeseci od uvođenja u posao, a trajanje nadzora je 32 mjeseca. Početak radova očekuje se kroz dva tjedna.

POTPORE ZA UMIROVLJENIKE

Isplaćene uskrsnice za 1565 dubrovačkih umirovljenika

Putem nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grad Dubrovnik isplatio je dodatak na mirovine umirovljenicima s mjesečnim primanjima u rasponu od 1800 do 2500 kuna. Dodatak na mirovinu kolokvijalno poznat kao uskrsnica isplaćen je za 1565 korisnika u ukupnom iznosu od 425.800 kuna.

image
Isplaćene su uskrsnice za 1565 dubrovačkih umirovljenika
Grad Dubrovnik

„Grad Dubrovnik nastavlja biti partner svojim umirovljenicima. Isto kako smo u ovim teškim vremenima isplatili božićnicu, na jednaki način isplaćujemo i uskrsnicu te tako, osim što skrbimo za naše umirovljenike, ujedno im zahvaljujemo na njihovom doprinosu kojeg su za vrijeme radnog vijeka dali svom gradu“, poručio je gradonačelnik Franković. Istog dana 11. ožujka, isplaćen je i dodatak na mirovine onim umirovljenicima čija su primanja ne prelaze 1.800 kuna, a isplaćen je u ukupnom iznosu 162.300,00 kuna. Njima se mjesečni dodatak u iznosu 200 kuna isplaćuje svakog mjeseca, a ovu mjeru trenutno koristi 766 umirovljenika. Mjerama socijalnog programa previđeno je i da se onim korisnicima čije su socijalne prilike posebno otegotne isplaćuje 500 kuna.

Za 2374 korisnika

U 2020. godini dodatke na mirovinu koristilo je 2374 korisnika. Njima je namjenski ukupno isplaćeno 2.987.600,00 kuna.

BESPOVRATNA SREDSTVA ZA PAMETNI GRAD

Grad Dubrovnik nastavlja s unapređenjem geoinformacijskog sustava

Odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Dubrovnik ostvario je pravo na dodjelu sredstava pomoći za sufinanciranje projekta nadogradnje i proširenja postojećeg rješenja e-nekretnine, e-dozvole i e-javne površine te održavanje tih sustava, u iznosu od 197.159,00 kuna što čini 40 posto Fondu opravdanih troškova. Ovim projektom nadogradit će se pojedini moduli geoinformacijskog sustava Grada Dubrovnika te, uz već dostupne podatke, javnosti postupno omogućiti i pristup ostalim podacima, poput preglednika nekretnina u vlasništvu Grada.

image
Grad Dubrovnik nastavlja s unapređenjem geoinformacijskog sustava
Grad Dubrovnik

Geoinformacijski sustav Grada Dubrovnika je centralizirani sustav, sastavljen od različitih povezanih modula te se konstantno ulaže u stvaranje okoline koja omogućuje povezivanje poslovnih procesa, svih gradskih službi i pripadajućih javnih poduzeća u jedinstvenu cjelinu, kako bi podaci tog sustava bili dostupni ne samo interno, već i za vanjske korisnike – građane.

Otvoreni online preglednici

Grad Dubrovnik za građane je već otvorio online preglednike građevinskih dozvola i evidencije komunalne infrastrukture. Time ostvaruje veću transparentnost prema javnosti.

24. travanj 2024 02:53