StoryEditorOCM
Dubrovnik‘SPORTSKO REKREACIJSKI PARK‘

Kreće projekt polivalentne dvorane u Gospinom polju

Piše dv
1. prosinca 2021. - 15:03

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog Odluke o Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja “Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje”. Kako je kazala Jelena Lončarić izmjene i dopune se odnose na izgradnju polivalentne sportske dvorane u Gospinom polju, kao i etapna realizacija plana. Vlijećnika Vlahušića zanimalo je li moguće kroz godinu i pol dana izgraditi dvoranu jer 'svjetsko prvenstvo je u siječnju 2025., a ulaznice idu u prodaju godinu prije. Nisu osigurana financijska sredstva i malo je vremena, rekao je i pitao je li Grad u vlasništvu tog zemljišta. Marko Potrebica je dodao kako se u 18 mjeseci od početka može radove i završiti, jer toliko je trjaala i izgradnja Studentskog doma.

- Rokovi jesu skučeni, ali to ne znači da treba odustati. Postojeća dvorana ne zadovoljava kriterije i ne može je se ukorporirati u to. Dvorana je multifunkcionalna u njoj će se moći održavati koncerti, kongresi, sajmovi...Na jednom manjem dijelu imamo privatne vlasnike ali ćemo ih sukladno zakonu izvlastiti – kazao je Mato Franković.

DPU ćemo usvojiti u lipnju 2022. lokacijska dozvola bi trebala biti ishođena u rujnu 2022., građevinska dozvola u veljači 2023. godine, naglasio je.

24. travanj 2024 05:19