StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA |

Kreće izgradnja doma umirovljenika u Gružu, Dječji vrtić Pčelica dobio je građevinsku dozvolu za nadogradnju, a bikeri iz Libertas Ridersa prostore

Piše Grad Dubrovnik
26. ožujka 2021. - 09:47
Nadogradnjom Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici stvaraju se uvjeti za prijam 9 vrtićkih skupina i 6 jasličkih skupinaGrad Dubrovnik

SOCIJALNA SKRB

Nakon 51 godinu u Dubrovniku počinje izgradnja doma umirovljenika

Ugovor za izvođenje radova i stručni nadzor za projekt „Rekonstrukcija (dogradnja i nadogradnja) Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe tipa hotel“ potpisan je u četvrtak u gradskoj vijećnici, a konačnom realizacijom ove investicije Dubrovnik će dobiti novo mjesto za smještaj 48 umirovljenika.

''Nakon 51 godinu u Dubrovniku se počinje graditi novi dom za umirovljenike. Posljednji, onaj ispod 'Stare bolnice' izgrađen je 1970. godine. Međutim, kao što se uhvatila u koštac s rješavanjem brojnih drugih stvari tako je ova gradska uprava krenula i s osiguravanjem smještajnih kapaciteta za umirovljenike na području Grada Dubrovnika.

image
Derutni Hotel Gruž preuredit će se u Dom umirovljenika Gruž
Cropix

Ovim domom u Gružu riješili smo jedan mali skalin po pitanju uvođenja umirovljeničkog standarda u našem gradu, ali smo i u završnoj fazi izrade glavnog projekta za izdavanje građevinske dozvole za novi dom umirovljenika, ispod Opće bolnice. Taj će biti kapaciteta 200 stalnih i 70 dnevnih korisnika i vjerujem da bismo u ovoj godini mogli započeti s gradnjom dva nova doma umirovljenika u Dubrovniku'', rekao je gradonačelnik Mato Franković te zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.

Ugovor s predstavnicima izvođača radova i nadzora potpisao je direktor Hotela Gruž Vido Raič, ističući zadovoljstvo što radovi počinju, znajući kolike su potrebe za smještajem ove vrste. Sukladno glavnom projektu, dom će imati ukupno 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice i to 16 jednokrevetnih soba, 13 dvokrevetnih i tri apartmana.

Predviđene su i tri jednokrevetne sobe za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti, smještene u suterenu objekta. U objekt će se ugraditi dizalo, sve sobe imat će direktan pristup kupaonicama, a gotovo trećina njih će imati lođe. Za dodatnu udobnost korisnika, predviđen je i prostrani dnevni boravak s kafićem te velika terasa.

image
S potpisivanja ugovora za izgradnju gruškom doma umirovljenika
Grad Dubrovnik

Radove na rekonstrukciji vrijedne 13.504.144,62 kuna bez PDV-a će izvesti ALFAPLAN GRAĐENJE d.o.o., u predviđenom ugovornom roku od 12 mjeseci. Ugovor o izvršenju usluge stručnog nadzora potpisan je s odabranim ponuditeljem Zajednicom ponuditelja EMPORA d.o.o. i DELTA PLAN j.d.o.o, čija je ponuda u iznosu od 93.600,00 kuna bez PDV-a odabrana kao ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave.

PREDŠKOLSKI ODGOJ

Vrtić Pčelica dobio građevinsku dozvolu

Grad Dubrovnik dobio je građevinsku dozvole za rekonstrukciju - dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici. Sa sadašnjih osam grupa vrtić će narasti na ukupno njih 15, i to 9 vrtićkih skupina i 6 jasličkih te će moći primiti 250 djece. Rekonstrukcijom se predviđa zadržati tlocrtni oblik zgrade uz dogradnju od 25 metara dužno na istočnoj strani te nadogradnju dvije etaže. Dio postojeće zgrade morat će se ukloniti te ojačati temelji na tim dijelovima. Uz prostore za vrtićke grupe radit će se centralna kuhinja i praonica rublja, kao i prostori za upravu i stručnu službu novoformirane ustanove Dječji vrtić Pčelica.

Mjesto za 250 najmlađih

Nadograđeni vrtić primat će 250 najmlađih polaznika. Osigurani su i prostori za ured ravnatelja i stručne službe – uredi pedagoga, psihologa, edukacijsko-rehabilitacijskih stručnjaka te zdravstvene voditeljice, kao i prostori za izolaciju sa sanitarijama.

Unutar dograđenog dijela prizemlja predviđa se prostor za izvannastavne aktivnosti u površini od cca 85 metara kvadratnih, s pratećim sanitarnim prostorijama za djecu, namijenjen djeci u godini prije polaska u osnovnu školu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja u dječjem vrtiću, kao i posebnim programima predškolskog odgoja i naobrazbe. Treći kat oblikuje se kao prohodan zeleni krov s prostorima za boravak i igru na otvorenom, djelomično natkriven trjemovima i zasjenjen pergolama. Sprave za dječju igru su tipske te se izvode prema uputama proizvođača, okolni prostor vrtića će se hortikulturno urediti, a u dvorištu će se postaviti klupe te koševi za otpatke.

ADAPTACIJA ZGRADE U GOSPINOM POLJU

Moto klub Libertas Riders dobiva prostorije

Gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Moto kluba Libertas Riders Dario Dragičević potpisali su u srijedu ugovor o zakupu prostora za potrebe udruge u sklopu zgrade bivše „Stanice za tehnički prijem vozila“. U Gospinom polju već je u tijeku adaptacija postojeće građevine u sportsku dvoranu za borilačke sportove, a dio prostora u prizemlju površine 96 kvadratnih metara uredit će se za moto klub. Završetak rekonstrukcije objekta predviđen je za 1. svibnja kada će udruga preuzeti prostor. Svakako vrijedi napomenuti kako udruga okuplja veliki broj članova koji svake godine sudjeluju ili organiziraju brojna humanitarna događanja te do sada nisu imali prostor za djelovanje.

image
Gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Moto kluba Libertas Riders Dario Dragičević potpisali su ugovor o zakupu prostora za udrugu
Grad Dubrovnik
25. travanj 2024 06:42