StoryEditorOCM
Dubrovnik‘VRAG ODNIO I PREŠU‘|

Konzervatorski odjel će izdati posebne uvjete zaštite i očuvanja Ponte i Peskarije za natječaj o koncesiji kad zaprimi zahtjev ŽLU Dubrovnik

Piše Ahmet Kalajdžić
19. svibnja 2021. - 14:31

Iz Ministarstva kulture poručuju kako ntječaj za davanje u koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra koje predstavlja dio lučkog područja Gradske luke Dubrovnik raspisuje davatelj koncesije, u ovom slučaju Dubrovačko-neretvanska županija, odnosno Županijska lučka uprava Dubrovnik.

No u skladu s odredbama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, obavijest o namjeri davanja u koncesiju kulturnog dobra ili dijela kulturnog dobra, natječaj mora sadržavati uvjete zaštite i očuvanja kulturnih dobara koje utvrđuje nadležno tijelo. - Stoga će Konzervatorski odjel u Dubrovniku izdati posebne uvjete zaštite i očuvanja kulturnih dobara kad zaprimi zahtjev raspisivača. Posebni uvjeti zaštite kulturnih dobara za predmetni prostor bit će usklađeni s važećim sustavom mjera zaštite za Kulturno-povijesnu urbanističku cjelinu grada Dubrovnika, kao i preporukama ocjenjivačkog suda Arhitektonsko-urbanističkog anketnog natječaja za izradu idejnog rješenja prostora Ponte i Ribarnice u Gradskoj luci Dubrovnik- odgovaraju iz Ministarstva kulture na pitanje kada će se znati uvjeti pod kojim će se u koncesiju davati javne površine koje u povijesnoj luci Dubrovnika koriste ugostiteljski objekti Poklisar i Lokanda.

Upit smo poslali u ponedjeljak, pišući o probeblemu s koji se nakon Mara Hajdarhodžića, vlasnika Lokande susreo drugi dubrovački ugostitelj i vlasnik restorana Poklisar, Stjepan Perić. kojemu 31. svibnja istječe koncesija za javnu površinu. 

18. travanj 2024 03:41