StoryEditorOCM
DubrovnikIMALI SU UGOVOR, ALI PRIJE 15 GODINA

Kontejneri Tekstil vlakna iz Podstarne nelegalno su postavljeni na javne površine

Piše DV
22. lipnja 2022. - 10:00

Spremnici za odlaganje odjeće i obuće ilegalno su postavljeni po Dubrovniku te će biti uklonjeni i zamijenjeni novima koje će postaviti gradska Čistoća, poručuju iz Grada Dubrovnika.

- Spremnici za odlaganje odjeće i obuće, njih 19, postavljeni na javnim površinama grada Dubrovnika vlasništvo tvrtke su Tekstil vlakna. Postavljeni su na javnim površinama odnosno odlagalištima otpada sukladno dogovoru između društava prije 15-tak godina u želji omogućavanja što boljeg odvajanja otpada sugrađanima kroz reciklažu tekstila

Kroz ovakvu suradnju Grad Dubrovnik i Čistoća Dubrovnik nisu imali troškove zbrinjavanja otpadnog tekstila koji trenutno dosežu 1,70 kuna po kilogramu bez troškova prijevoza do Dicma, pozicije prvog ovlaštenog oporabitelja najbližeg Dubrovniku, odnosno tvrtki Tekstil vlakno. Tvrtka Tekstil vlakno ima dozvolu za gospodarenje otpadom, odnosno tekstilom i odjećom, te je na popisu ovlaštenih oporabitelja.

Komunalno redarstvo je u posljednje vrijeme zaprimilo više dojava o neurednosti metalnih kontejnera, na više lokacija na području Grada Dubrovnika, ponajviše da su neugledni, zahrđali i da su puni dok se uokolo istih se nalazi odbačena roba. Slijedom navedenog proveden je nadzor nad primjenom Odluke o komunalnom redu na području Grada Dubrovnika, kojom prilikom je utvrđeno da je tvrtka Tekstil vlakno d.o.o., iz Podstrane, nelegalno zauzela javnu površinu u Dubrovniku navedenim kontejnerima, na način da je na javnu površinu u vlasništvu grada Dubrovnika postavila više metalnih kontejnera za prikupljanje odjeće i obuće, a bez odobrenja Grada Dubrovnika. U tijeku su ukupno četiri upravna postupka u cilju uklanjanja navedenih kontejnera.

Čistoća d.o.o. Dubrovnik, kroz svoju dozvolu o gospodarenju otpadom, osigurat će istu uslugu te će slijedom toga pokrenuti postupak nabave specijaliziranih spremnika za tekstil, o čemu će izvijestiti javnost – ističe se u odgovoru koji smo dobili iz gradske uprave o problemu sa odlaganjem odjeće i ubuće o čemu je Dubrovački vjesnik nedavno pisao. 

Sva odjeća i obuća koju odložite u žute kontejnere ne ide u ruke najpotrebitijima, nego privatnog poduzetnika?

19. travanj 2024 18:22