StoryEditorOCM
DubrovnikRADOVI NA ELAFITIMA |

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA Vodovod gradi sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda otoka Lopuda, investicija je vrijedna 12 milijuna kuna

Piše DV
7. prosinca 2020. - 15:10
Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda otoka Lopuda prvo je u nizu značajnih ulaganja u komunalnu infrastrukturu Elafita, a 12 milijuna kuna vrijednu investiciju provodi gradska tvrtka Vodovod Dubrovnik.

U sklopu investicije izgradit će se dvije podzemne kanalizacijske crpne stanice, preko pet kilometara novih cjevovoda i priključaka s podmorskim ispustom te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Trenutačno se izvode radovi na crpnoj stanici Lukovice i uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Benešin rat, dok će se u slijedećoj godini započeti s izvođenjem radova na CS Sutiona kao i na podmorskom ispustu u duljini od 600 metara te na samoj mreži odvodnje unutar otoka koja je duga 2650 metara.

Radove koji su započeli u ožujku ove godine izvodi tvrtka Energoherc d.o.o. iz Zagreba.

Izgradnja kanalizacijske mreže na elafitskom otočju jedna je od najznačajnijih investicija u razvoj vodno-komunalne infrastrukture Grada Dubrovnika i osnovni je, a dugo godina nedostajući, preduvjet razvoja ovog područja.
16. travanj 2024 22:33