StoryEditorOCM
DubrovnikDRUŠTVO TURISTIČKIH VODIČA OPROSTILO SE OD POČASNE PREDSJEDNICE

Komemoracija u čast gospođe Pave Brailo

Piše PSD.
19. svibnja 2017. - 01:55

Društvo turističkih vodiča Dubrovnik u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad, uz svečanu komemoraciju, oprostiti su se od drage kolegice, Počasne predsjednice DTVD-a i zaslužne Dubrovkinje, gospođe Pave Brailo.
Draga gospođa Pave Brailo bila je Počasna predsjednica i jedna od osnivačica Društva turističkih vodiča "Dubrovnik". S grupom mladih entuzijasta, radnika u turizmu, 1978. godine osnovala je DTVD, čime se izborilo priznavanje turističkog vođenja kao samostalne struke u sklopu tada živo rastućih turističkih djelatnosti. Od osnutka je obnašala dužnost Tajnice Društva, zatim njegove Predsjednice, a 2003. godine izabrana je za doživotnu Počasnu predsjednicu.

Svojim dugogodišnjim vodičkim, prevoditeljskim, baštinskim, pedagoškim i aktivističkim angažmanom zadužila je ne samo vodiče, nego i sve koji vole i žive ovaj grad. Nesebično se davala prenoseći svoje bogato strukovno iskustvo i životnu mudrost novim generacijama. Iskazala se angažmanom za Društvo i struku u teškim ratnim i zahtjevnim tržišnim okolonostima. Bila je beskompromisna borkinja za očuvanje dubrovačke baštine, zelenih površina i javnoga prostora te je dugi niz godina djelovala kroz Društvo prijatelja dubrovačke starine, društvo DUB, Turističku zajednicu te podržavala brojne građanske inicijative. S ponosom će se čuvati uspomena na njezinu vedrinu duha, veliki osmijeh i istinsko življenje svog vodičkog poziva.

19. travanj 2024 02:56