StoryEditorOCM
DubrovnikREPORTAŽA

KLUB POMORACA I PRIJATELJA MORA 'MIHO PRACAT' 'Malo misto' od humora, druženja i dobre marende

Piše Kristina Filičić
22. rujna 2019. - 11:28

- Ovo je naše malo misto – sugrađanin Pavo Horvat opisuje Klub pomoraca i prijatelja mora 'Miho Pracat'. Okupljalište domaće čeljadi u Ulici kneza Damjana Jude poznatije kao ulica od akvarija, 'posta je od humora, zafrkancije, pjesme, druženja, dobre marende'.

- Ođe izbjegavamo mobitele, u špagu su nam. Mi se družimo. Ne živimo u virtualnom svijetu. Konzervativni smo – kroz osmijeh će gospar Pavo koji se 'rodio i odgojio u Gradu pa je tu jako često'. Kaže, može zamisliti dan bez Kluba ali mu teško pada.

Zatekli smo ga u domaćem okruženju koje osjetite čim stupite nogom u prostor. Uređen u retro stilu, barem ga takvim vide članovi kluba, dođe nešto poput dnevnog boravka. Sve je domaćinski. Na stolu kava, pivo ili vino - po želji, novine na stolu, žamor u kojem razabirete red priče, red smijeha, pokoji podignuti ton. Svi se poznaju, nadimaka koliko hoćete, a ako vas i ne poznaju, kroz priču će doći oni i do te spoznaje. Takav je to Klub, dubrovački, gradski, domaći. Dok smo ćakulali, ni jedna žena nije ušla u klub. Rekli bi, logično pa ovo je ipak klub muškaraca. Ali nije ni stranac. Valjda već s vrata shvate da je ovo ipak 'rezervirano za Dubrovčane'. A spjegali su nam... jesu, svega.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovčakog vjesnika! 

 

 

24. travanj 2024 18:31