StoryEditorOCM
DubrovnikOPET KORONA |

KAPETAN POZITIVAN Otkazan HEP Kup, što je s 5. kolom prvenstva, hoće li svi reprezentativci morat u izolaciju?

Piše Tonči Vlašić
23. listopada 2020. - 21:57
HEP kup, koji se trebao održati u Zagrebu sljedećeg tjedna, od 26. do 28. listopada, a na kojem su trebale nastupiti reprezentacije Hrvatske, Crne Gore i SAD-a, otkazan je iz razloga što je kapetan reprezentacije Andro Bušlje u popodnevnim satima dobio pozitivan nalaz na COVID-19. Objavio je to Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje na svojoj službenoj stranici. 

Izbornik Ivica Tucak za ovu akciju, pripreme su počele jučer, u četvrtak, 22. listopada, okupio je u Zagrebu i petoricu Jugaša (Toni Popadić, Loren Fatović, Luka Lončar, Xavi Garcia i Hrvoje Benić), potom Marina Šparadu (Solaris), Lovra Paparića (Primorje EB), Rina Burića i Zvonimira Butića (Jadran), te Andra Bušlju, Luku Bukića, Franka Lazića, Lovru Miloša i Anta Viskovića (svi HAVK Mladost).

Za sad nema informacije hoće li svi, koji su bili na pripremama reprezentacije, morati u izolaciju, a ako se to dogodi, hoće li se odgađati utakmice 5. kola Prve hrvatske lige? Bušlje, koji je od ove sezone član zagrebačke Mladosti, u srijedu, dan prije početka priprema, igrao je za zagrebački klub utakmicu protiv splitskog Jadrana. Bio je s pet pogodaka najbolji igrač utakmice koja je završila 12:11 pobjedom Mladosti. Peti pogodak najtrofejniji hrvatski reprezentativac svih vremena postigao je sekundu prije kraja. S obzirom na taj nastup, pitanje je hoće li u izolaciju morati i svi igrači Mladosti i splitskog Jadrana? 

Na svojoj stranici Jug Adriatic osiguranje navodi kako je u kratkom priopćenju iz Ureda Hrvatskog vaterpolskog saveza, koji je poslao obavijest o otkazivanju turnira, istaknuto kako će se isti, naravno ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, održati najvjerojatnije u prosincu.

Podsjetnik, bilo je prvo planirano da se HEP Kup održi u Šibeniku u drugoj polovici kolovoza, ali kako su se neki od reprezentativaca zarazili tijekom priprema na Korčuli, koje su bile početkom kolovoza, isti je morao biti otkazan. Ni drugi pokušaj nije bio uspješan. Možda će treća biti sreća? 
18. travanj 2024 22:59