StoryEditorOCM
DubrovnikPAT POZICIJA

Kaos pred dubrovačkom bolnicom! Građani ne znaju što im je raditi, platiti parking ili ne, evo što o svemu kažu

Piše Ahmet Kalajdžić
3. ožujka 2023. - 13:58

Hamletovska dilema „Biti ili ne biti” nije ništa u usporedbi s dvojbom dubrovačkih umirovljenika „Platiti ili riskirati kaznu” pred kojom se nalaze posljednjih nekoliko tjedana, uvijek po dolasku na specijalističke liječničke preglede. Stariji su nam sugrađani koje smo zatekli na parkiralištu pored automata za plaćanje rekli kako se nalaze pred pat- pozicijom jer, prateći medije zaključili su da je parking do daljnjega besplatan, ali se pitaju:- Ako je tako, zašto Uprava dubrovačke bolnice nije isključila parking aparate (jer to može), nego su aparati i dalje uključeni a na njihovu displayu još stoji ”ubacite kovanice, OB Dubrovnik”, što izgleda kao službena obavijest!?

image

Građani se pitaju zašto bolnica ne isključi parking-automate

Ahmet Kalajdžić/

Što misle o novonastaloj situaciji i dilemi pred kojom se nalaze na bolničkom parkiralištu te kako su postupili doznali smo u anketi koja slijedi:

image

Konobarica Marijana Žutić

Ahmet Kalajdžić

Nezaposlena konobarica Marijana Žutić:- Ajmo priznati: naknada za parking nije neki iznos, ali tko je izgubio koncesiju treba je prepustiti drugome i da se nastavi naplaćivati, inače će ovo postati živi kaos. Ovo treba održavati a minimalna cijena je pristojna naknada i voljela bih da i novi koncesionar zadrži isti omjer cijena. Jer, ovdje nitko ne dolazi da se šeta nego stoga što mora, zbog zdravlja, a opet tko mora u bolnicu mora mu se omogućiti da ima gdje parkirati.

image

Liječnik dr Šerif Sarić

Ahmet Kalajdžić

Liječnik Hitne pomoći dr Šerif Sarić:- Odluka Uprave Opće bolnice Dubrovnik o besplatnom parkingu do daljnjeg, odnosno dok se sve ne riješi jest prava stvar! Naša će ustanova odrediti što i kako dalje, a ovako se ipak izašlo u susret pacijentima i svima ostalima. Dolaze tu i parking zauzimaju i drugi, kao npr. rent-a-car tvrtke, ali što je-tu je!

image

umirovljeni ugostitelj Ivica Jović

Ahmet Kalajdžić

Ugostitelj Ivica Jović:- I pored silnih obavijesti, građani Dubrovnika ne znaju trebaju li plaćati ili ne: u kućici nema nikoga, konobar u restoranu pored parkinga kaže da ne zna. Oguglao sam i više me ništa u našoj lijepoj državi ne može iznenaditi, ali mogu reći tek da ne bih volio da me dočeka kazna, ne bi bilo fer! Ako me dočeka, odmah bih se žalio vlasniku, ali tad nas čeka veliko nerviranje...

image

umirovljeni odvjetnik Nebojša Krce Ivančić

Ahmet Kalajdžić

Umirovljeni odvjetnik Nebojša Krce Ivančić je došao po suprugu i kaže:- Volim se inatiti i neću platiti, nego bih ”gonio do kraja”! Nisam prosječni građanin Hrvatske, ne kažem da sam upućen jer pitanje je tko ima pravo. To će se izbistriti za par godina, a gdje će dotad obični građani- ne zna se! Tek, neću plaćati jer je istekla koncesija, a ”ako krene” namirio bih sve od bolnice!

image

umirovljeni vozač Hitne pomoći Đuro Gluhan

Ahmet Kalajdžić/

Umirovljeni vozač Hitne pomoći Đuro Gluhan:- Ova situacija nije u redu, ali sam jutros ipak platio parking da ne bih platio kaznu. Bez obzira jesam li u pravu ili ne, ako me kazne morat ću na sud? A opet, kad dođem u bolnicu, automobil moram negdje ostaviti i gdje drugo nego na parking? Tko mi može platiti vrijeme i živce, izgubljen cijeli dan? I mislim, zašto bih se nervirao za samo 1 euro?

image

umirovljeni ugostitelj Ivo Peričević

Ahmet Kalajdžić

Umirovljeni ugostitelj Ivo Peričević:- Situacije nije jasna i koliko god sam čitao o sporu, ne znam tko je u pravu. Liječnici u bolnici kažu jedno, a koncesionar tvrdi drugo. Žalio bih se u slučaju kazne, ali zbog svega sam platio jer sam to naučio i još uvijek mogu platiti i podnijeti taj trošak. Ali, situaciju nam treba razjasniti!

 

14. travanj 2024 13:45