StoryEditorOCM
DubrovnikMOSTOVCI PRED NOVINARIMA|

KANDIDAT ZA ŽUPANA BOŽO PETROV Ako već postoje županije, tu dobru Tuđmanovu ideju treba vratiti na pravi put. Ovu ćemo županiju dobro provjetriti

Piše Lorita Vierda
23. ožujka 2021. - 12:07
Predstavljanje kandidata za župana Dubrovačko-neretvanske županije Boža Petrova i njegovog zamjenika Josipa Mikuša  Tonci Plazibat/Cropix

Božo Petrov kao kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana i Joško Mikuš kao kandidat za njegova zamjenika na današnjem predstavljanju kandidature na listi Mosta uputili su apel županu, vladajućima i oporbi da pomognu jugu države kad se budu raspodjeljivala sredstva:

image
Mostovci u utrci za dubrovačko-neretvanskog župana
Tonci Plazibat/Cropix

- Hvalili su se vertikalom, a u prošloj godini ostvarili smao 15 posto od planiranog turističkog prometa. Vrijeme je da dokažu da ta vertikala radi. Stotinjak obitelji školjkara će potpuno propasti, pa bih volio da ozbiljno shvate ovaj apel i u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima spase što se može spasiti - rekao je Božo Petrov. Mostov kandidat za župana dodao je kako, kad već postoje županije, tu dobru Tuđmanovu ideju treba vratiti na pravi put.

- Oni koji vode ovu Županiju zadnjih 30 godina morali bi znati da ideja nije bila boljitak samo njima i podobnima, nego ravnomjerno razvijanje svih dijelova zemlje. Nakon 30 godina provjetrit ćemo Županiju otvaranjem svih vrata i prozora i pokazati kako se može bolje - poručio je Petrov.

image
Tonci Plazibat/Cropix

Joško Mikuš kao biolog i ekolog, te izvanredni profesor na Sveučilištu u Dubrovniku istaknuo je kako se iz aktivizma odlučio za politiku i Most jer vjeruje da se na bolji način može služiti interesima zajednice, pogotovo po pitanju zaštite okoliša.

- Kao nestranački kandidat,oram spomenuti ogroman problem zaštite okoliša i Lučina razdolja, te neiskorištenog poljoprivrednog zemljišta ali i brojnih situacija u kojima je slovo ispred čovjeka. Nitko me ne može uvjeriti da je ono što je loše za prirodu dobro za okoliš i društvo - zaključio je Mikuš.

19. travanj 2024 18:18