StoryEditorOCM
DubrovnikPRIJATELJSKA GESTA |

KAMION S MANDARINAMA STIGAO U VUKOVAR Marević: ”Ponosni smo što svake godine dolazimo ovdje”

Piše dv
1. prosinca 2020. - 20:42
U pratnji zamjenice župana Žakline Marević kamion pun mandarina stigao je u utorak ispred Biskupijskog Caritasa u Vukovar. Naime, Dubrovačko-neretvanska županija već godinama donira kamion neretvanskih voćki prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni poklon.

Zamjenica Marević naglasila je kako ovaj prijateljski i poslovni odnos traje već 11. godinu zaredom.
”Mi smo došli ovaj put s nešto većom količinom, točnije 16 tona mandarina. Znate da mi svake godine doniramo deset tona, a naš partner, jedan otkupni centar iz Opuzena donirao je ostatak. Ponosni smo što svaku godinu dolazimo ovdje kako bi pokazali koliko nam je VSŽ važna i koliko su odnosi između naših dvaju županija dobri i pozitivni. Naši župani na korist svih žitelja njeguju divnu i poslovnu suradnju kroz koju će svi OPG-ovci iz naših županija uspjeti napraviti jednu veliku suradnju i pomak u prodaji proizvoda. To je već krenulo. Oduševljava nas i inicijativa župana Boža Galića da se što prije riješi jedna zračna linija Dubrovnik – Osijek kako bi naši turisti mogli vidjeti sve ljepote koje hrvatska ravnica pruža”, rekla je zamjenica Marević.

Župan vukovarsko-srijemske županije Božo Galić također je naglasio kako dobri odnosi naše dvije županije, već godinama traju kroz gospodarsku, kulturnu i prije svega prijateljsku suradnju.

"Rezultat suradnje, ovako pred Božić i božićne blagdane, su pokloni i sa njihove i sa naše strane. To je jedan znak pažnje i dokaz suradnje koju želimo još više osnažiti, ojačati i kroz suradnju naših gradova Dubrovnika i Vukovara, Vinkovaca, naše dvije županije. Ta suradnja već daje rezultate, a sigurno će se nastaviti i na gospodarskom planu. Naša je velika želja da iz Zračne luke u Osijeku svako jutro kreće jedan avion koji nosi kvalitetne plodove naše ravnice, našeg rada prema tržnicama u Dubrovniku, a isto tako njihove proizvode ovdje prema nama. Naša suradnja daje rezultate i u turizmu, a svake godine idemo jedan korak dalje. Zahvaljujem na ovom daru za naš Caritas koji je znak snažne međusobne potpore jednih i drugih, ne toliko financijske koliko je to znak snažne prijateljske i ljudske poruke”, zaključio je župan Galić.

Inače, kao uzvratna prijateljska gesta, posljednje tri godine iz VSŽ stižer kamion s deset tona jabuka. Kamion će iz VSŽ u Dubrovnik stići u četvrtak, a jabuke će biti podijeljene dobrotvornim udrugama, socijalnim ustanovama, bolnici itd.
 
16. travanj 2024 10:31