StoryEditorOCM
DubrovnikIMAT ĆE DUBROVAČKI PEČAT

Kako će izgledati novi hotel Belvedere

Piše DV
8. prosinca 2016. - 21:43

Natječajni radovi autora koji su sudjelovali na međunarodnom arhitektonskom pozivnom natječaju za idejno rješenje novog Hotela Belvedere u Dubrovniku te pobjednički rad 3LHD-a predstavljeni su dubrovačkoj javnosti od sinoć u Lazaretima.

Natječaj za idejno rješenje novog Hotela Belvedere proveden je u dvije faze, a od dvadeset i tri međunarodna arhitektonska ureda pozvana na natječaj njih trinaest je sudjelovalo u prvoj fazi. Za sudjelovanje u drugoj fazi odabrana su četiri ureda. Natječaj je u ime vlasnika parcele, tvrtke Vila Larus d.o.o. u vlasništvu Dr.Victora Vekselberga, proveo švicarski ured Fanzun AG. Projektno rješenje koje je predložio 3LHD pokazalo se kao najbolje i nagrađeno je prvom nagradom.

Prilikom otvaranja izložbe gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić istaknuo je kako je ovaj projekt izuzetno vrijedan dar zato što je raspisan međunarodni arhitektonski natječaj i strani investitor na području definiranom GUP-om odlučio je smanjiti izgrađenost. Gradonačelnik Vlahušić osvrnuo se i na 25. obljetnicu obrane Grada kazavši kako s fizičkom obnovom Belvederea i tvrđave Imperijal Dubrovnik konačno može reći kako su ratne rane zacijelile.

"Jedina maksima važna za Dubrovnik je ta da samo ono najbolje dovoljno je dobro za ovaj grad. Grad je sagledao cijelu proceduru i imamo jasan stav koji ćemo izreći tek kada ostale institucije daju svoje mišljenje jer je takav redoslijed, a Upravni odjel s arhitektima će pomoći institucijama da donesu najbolju odluku" kazao je gradonačelnik Vlahušić dodavši kako je projekt Hotela Belvedere “olimpijska medalja u urbanizmu”.

Konzultant investitora Viktora Vekselberga Davor Štern na otvaranju izložbe natječajnih arhitektonskih rješenja izrazio je ponos i zadovoljstvo što je među svjetskim imenima arhitekture pobijedio Dubrovčanin Marko Dabrović i njegove kolege iz studia 3LHD.

Izložba ostaje otvorena do 14. prosinca, a posjetitelji radove mogu pogledati svakodnevno od 10 do 13 i od 16 do 20 sati.

16. travanj 2024 06:32