StoryEditorOCM
DubrovnikRADOVI U VUKOVARSKOJ ULICI

Još malo pa nikad više uličnih bujica

Piše DV
28. listopada 2018. - 18:48
Radovi na sustavu oborinske odvodnje u Vukovarskoj ulici polako napreduju i sve govori kako će izvođači radovi ispuniti postavljene rokove, kako za prvu, tako i za drugu fazu radova koji moraju biti okončani skorih blagdana.

Prema slobodnoj procjeni, može se reći kako je do sada ispod kolnika Vukovarske ulice postavljeno nešto više od 80 metara cijevi promjera 130 cm. Tijekom tjedna koji slijedi cijevi se trebaju postaviti sve do zgrade bivše Zagrebačke banke, a tijekom studenoga i preostala trasa. Stoga će bujice koje se najavljuju uslijed padavina koje su danas počele biti vjerojatno posljednje kojima ćemo svjedočiti. Jer, promjer ugrađenih cijevi bit će dovoljno velik da "proguta" sve padavine koje se iz poprečnih uličica slijevaju u Vukovarsku ulicu koja je, nerijetko, uz kolnik ulice Andrije Hebranga (u kojoj na oko 2 km dužine postoji ukupno manje od 20 šahtova) bila najveći gradski kanal. Nedavno smo svjedočili komentaru jedog ogorčenog građanina:

Ako se kod poplava na Stradunu nedavno moglo kupati kao na bazenu, bujice zbog svake jače kiše u Gružu stvaraju uvjete za kajak i kanu na divljim vodama!

Srećom, Vukovarska to neće još dugo biti, a valja se nadati kako će se radovi s odvodnjom nastaviti u Hebrangovoj ali i  Zagrebačkoj te još nekim "kritičnim" ulicama.
24. travanj 2024 19:11