StoryEditorOCM
DubrovnikSVJETSKI DAN BOLESNIKA

Jelka Tepšić na skupu medicinskih sestara u palijativnoj skrbi: vrijedni ste svakog poštovanja!

Piše dv
11. veljače 2022. - 14:22
Zamjenica Tepšić je uputila neizmjernu zahvalu zdravstvenim djelatnicima u palijativiFotoarhiv Grada Durbovnika

Danas je zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika u Studentskom domu nazočila svečanom otvaranju skupa medicinskih sestara u palijativnoj skrbi u organizaciji Doma zdravlja Dubrovnik. 

image
Zamjenica Tepšić je uputila neizmjernu zahvalu zdravstvenim djelatnicima u palijativi
Fotoarhiv Grada Durbovnika

Kao predstavnica Grada, zamjenica Tepšić pozdravila je organizaciju ovog skupa uputivši neizmjernu zahvalu zdravstvenim djelatnicima u palijativnoj skrbi na njihovoj požrtvovnosti, predanosti i brizi za ljude.

-Vaša profesionalnost i humanost sve ovo vrijeme pandemije i prije toga na najvišoj je razini, i to je prava svijetla slika našeg zdravstvenog sustava i njegova funkcioniranja. Bezuvjetni svakodnevni angažman i odgovornost liječnika, medicinskih sestara, djelatnika u palijativi i socijalnih radnika dokazuje kvalitetan i složan kadar vrijedan svakog poštovanja. Profesija u kojoj djelujete iznimno je složena, zahtjevna i stresna, međutim iz dana u dan, dokazujete kako je briga za zdravlje svakog pojedinca i zajednice ipak iznad svih brojnih problema s kojima se susrećete- kazala je zamjenica tepšić u svom obraćanju.

image
Zamjenica Tepšić je uputila neizmjernu zahvalu zdravstvenim djelatnicima u palijativi
Fotoarhiv Grada Durbovnika

Također, ono što je posebno zamjenica Tepšić istaknula je i to kako Grad Dubrovnik prepoznaje važnost zdravstvenog sustava i ulogu svih djelatnika, te da će nastaviti pružati snažnu podršku s ciljem stvaranja boljih i olakšanih uvjeta za rad što u konačnici rezultira učinkovitoj skrbi i njezi za sve bolesnike.

Svim okupljenim zdravstvenim djelatnicima, liječnicima, medicinskim sestrama, koordinatorima palijativne skrbi i socijalnim radnicima u ovoj su se prilici obratili i pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, ravnatelj Opće bolnice Marijo Bekić i ravnatelj Doma zdravlja Branko Bazdan.

image
Zamjenica Tepšić je uputila neizmjernu zahvalu zdravstvenim djelatnicima u palijativi
Fotoarhiv Grada Durbovnika

Podsjetimo, Svjetski dan bolesnika tradicionalno se obilježava 11. veljače svake godine. Cilj obilježavanja jest podignuti razinu svijesti o potrebama bolesnih, te naglasiti značenje nužnosti humane i moralne potpore bolesnima.

25. travanj 2024 17:07