StoryEditor
DubrovnikIMATE PRIJEDLOG?

JAVNOST POZVANA DATI SAVJET Nova odluka o komunalnom redu koja donosi novosti o opsrkbi Grada, postavljanju bankomata i baznih stanica

Piše DV
8. studenog 2019. - 12:59
Grad Dubrovnik pokrenuo je 6. studenog postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Odluke komunalnom redu. Savjetovanje ostaje otvoreno do 6. prosinca 2019., do 12 sati, dokad zainteresirani mogu dati svoje prijedloge Gradu Dubrovniku.
 
Nacrt odluke o komunalnom redu predviđa novi režim prometa pješačkim zonama, prema kojem će po Stradunu moći prometovati samo elektrovučna vozila i karići. Od 7,30 do 8 sati zabranjen je promet svim vozilima (i elektrovučnim) u cijeloj povijesnoj jezgri radi zaštite sigurnosti djece za vrijeme odlaska u školu. Ona prijevozna sredstva koja imaju valjana odobrenja za prometovanje pješačkim zonama, a koja su izdana prije stupanja na snagu ove Odluke, moći će prometovati pješačkim zonama do isteka vremenskog roka navedenog u odobrenju.
 
Kako su priopćili iz gradske uprave, novom odlukom opširnije je regulirano postavljanje opreme i uređaja na vanjske dijelove zgrada, a osobito bankomata. U nacrt Odluke ugrađene su konzervatorske smjernice kojima je regulirano postavljanje bankomata u povijesnoj jezgri, ali i postavljanje baznih stanica i komunikacijskih antena mobilnih operatera na vanjskim dijelovima zgrada. U povijesnoj jezgri je njihovo postavljanje zabranjeno.
 
Sukladno novom Zakonu o komunalnom gospodarstvu omogućeno je komunalnim redarima utvrđivanje identiteta građana prikupljanjem njihovih osobnih podataka. Komunalni redari moći će zatražiti i pregledati isprave stranaka i drugih osoba nazočnih pri nadzoru, što pridonosi jasnije uređenom pravnom položaju komunalnih redara te su propisane sankcije za ometanje komunalnog redara u provedbi nadzora i za onemogućavanje pregleda isprava.
 
Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaju važiti Odluka o držanju domaćih životinja,  Pravilnik o postavljanju spomenika, spomen ploča, skulptura, sakralnih obilježja i sličnih predmeta i Pravilnik o pretovarnoj zoni jer je ta materija sada u potpunosti regulirana ovom Odlukom.
loading...

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 13:24