StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA |

Javne prometne površine na Babinu kuku ustupljene građanima, za 229 podstanara isplaćene subvencije, u obnovi horizontalna signalizacija

Piše Grad Dubrovnik
17. rujna 2021. - 09:35
U tijeku su radovi redovnog održavanja horizontalne signalizacije na prometnim površinama na području grada DubrovnikaGrad Dubrovnik

KOMUNALNO REDARSTVO GRADA DUBROVNIKA

Javno-prometne površine na Babinom Kuku oslobođene na korist građanima

Tvrtka Valamar Riviera d.d. uklonila je protupravno postavljene predmete na javno-prometnim površinama Babinog Kuka, i to ispred hotela Argosy, rampu ispred hotela Tirena te stupiće prema odvojku uz hotel Tirenu, a koji vodi prema Malom Stradunu. Ovim postupkom, izvršenim po nalogu Odsjeka za komunalno redarstvo, građanima se osiguralo nesmetano korištenje javnih površina.

image
Dubrovčanima je osigurano neometano korištenje javnih površina na Babinu kuku
Grad Dubrovnik

Podsjetimo kako je Grad Dubrovnik putem Upravnog odjela za promet u sklopu svoje nadležnosti, putem knjiženja komunalne infrastrukture na području Babinog kuka, uknjižio Ulicu Iva Dulčića u cijelosti, počevši od kružnog toka kraj pošte Lapad, a što uključuje i odvojak prema vodoinstalateru "Grgi", zatim i odvojke koji vode do Valamar Club Dubrovnik hotela sa okretištem za autobus, odvojak koji vodi do hotela Lacroma te cijelu cestu uključujući i parkinge koji vode do hotela Argosy. Također, uknjižena je u cijelosti i Ulica Vatroslava Lisinskog sve do plaže Copacabana te plaže Mandrač s druge strane.

image
Grad Dubrovnik

Time je Grad Dubrovnik do sada uknjižio oko 58 200 kvadrata na području Babinog Kuka kao komunalnu infrastrukturu koja predstavlja javno dobro. Postupci evidencije komunalne infrastrukture se nastavljaju te će Grad Dubrovnik kroz primjenu zakonskih propisa nastaviti štititi javni prostor te osigurati kvalitetniji javni sadržaji dostupan svim građanima.

SUBVENCIJA TROŠKOVA STANOVANJA

Grad isplatio 289 tisuća kuna pomoći za 229 podstanara

I u uvjetima financiranja nužnih i neophodnih troškova, Grad Dubrovnik je osigurao urednu provedbu Mjera socijalnog programa u okviru kojih subvencionira i troškove stanovanja obiteljima i samcima slabijeg imovnog stanja. Grad Dubrovnik tako obiteljima i samcima koji žive u unajmljenim stanovima u statusu podstanara, koji u vlasništvu nemaju nekretnine, a slabijeg su materijalnog stanja, osigurava novčanu subvenciju za plaćanje najma stana. Mjesečni iznos subvencije iznosi 500 kuna za samca, 700 za dvočlano kućanstvo, 800 za tročlano i 1500 kuna za četveročlano kućanstvo i više, sve sukladno Mjerama socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

image
Za subvencije troškova stanovanja Grad je isplatio 289 tisuća kuna pomoći za 229 podstanara

Subvencija je ovaj mjesec isplaćena za 229 korisnika, u ukupnom iznosu od 289.400 kuna. Treba napomenuti da je Grad Dubrovnik, za vrijeme trajanja krize subvencionirao troškove najma stana korisnicima privremene pomoći s 1500 kuna neto, a kako bi se građanima pogođenim pandemijom pomoglo i na ovaj način te je nastavio isplaćivati i redovne pomoći za stanovanje kao što su subvencije za podstanarstvo za mlade, jednokratne novčane pomoći, dodatak na mirovinu, dodatak za osobnu invalidninu te pomoć osobama starije životne dobi kroz umirovljenički dodatak i novčanu pomoć starijima od 65 godina koji nemaju vlastitu mirovinu.

PROMETNA INFRASTRUKTURA

Obnova horizontalne signalizacije na gradskim cestama

U tijeku je izvođenje radova redovnog održavanja horizontalne signalizacije na prometnim površinama na području grada Dubrovnika, a radove prema nalogu Upravnog odjela za promet izvodi ugovorni izvođač radova na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina.

image
U tijeku su radovi redovnog održavanja horizontalne signalizacije na prometnim površinama na području grada Dubrovnika
Grad Dubrovnik

Radovima je obuhvaćena obnova pješačkih prijelaza, polja za usmjeravanje prometa, natpisa na kolniku, strelica i uzdužnih oznaka (središnjih i rubnih crta) na cestama na gradskom području.

Trenutno se provode radovi obnove pješačkih prijelaza i drugih oznaka na kolniku, s time da se prethodno obnovila horizontalna signalizacija u neposrednoj blizini škola. Radovi obnove horizontalne signalizacije izvode se u noćnim satima, dok će se tek manji dio izvoditi tijekom dana.

16. travanj 2024 10:45