StoryEditorOCM
DubrovnikOD DANAS NA SNAZI

Izvansezonski plovidbeni red Jadrolinije

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto: Zeljko Tutnjevic - Dubrovacki vjesnik
3. listopada 2016. - 16:50

Od danas je stupio na snagu novi, izvansezonski plovidbeni red našeg najvećeg brodara Jadrolinije. Za dubrovačko područje južnog Jadrana to znači da će se najveće promjene osjetiti nedjeljom i danima vikenda.
Tako je novi plovidbeni red Postire na lokalnoj liniji od Dubrovnika do Elafita prominjenjen na način da su nedjeljom i blagdanima polasci iz Gruža u 9,30 te navečer u 18,30 sati a tim danima iz Suđurđa su polasci u 7,30 te u 17 sati.
Radnim danima ostaje isti plovidbeni red, što znači da su polasci iz Gruža u 10, 14, 16,30 i 20 sati.
Valja reći i podatak kako je izvansezonska cijena za sve otoke od danas 19 kuna.
Najveće promjene su uočljive u redu plovidbe trajekata za Elafite: trajekti iz Dubrovnika kreću ponedjeljkom, srijedom i petkom u 8,30 te u 16 sati, a subotom samo u 9 sati. Radnim danima na ovoj će liniji samo jutarnji trajekt pristajati i u Lopudu a trajekt s poslijepodnevnim i poslaskom u subotu plovit će samo do Suđurđa na otoku Šipanu.
Povratak trajekta ponedjeljkom, srijedom i petkom sa Suđurđa je u 11 te u 18,30 sati, s tim da samo poslijepodnevni trajekt u radne dane dane pristaje i na Lopudu. Recimo i to da je subotom povratak u 14 sati izravno u luku Gruž.
Valja reći i tp da ste čitanjem ove informacije uštedjeli najmanje dvije minute “telefonske šetnje” koja čeka sve putnike koji se odluče na poziv govornog automata Jadrolinije. A njegova je cijena 1,74 kune/min za pozive s fiksnog te 2,96 kune po minuti s mobilnog telefona.
No, valja reći kako na internet stranicama jadrolinije još uvijek nisu prominjenjeni neki osnovni podaci o novom plovidbenom redu nego su oglašeni podaci kao da setona još uvijek traje.

20. travanj 2024 00:41